KESK'ten Bordro Yakma Eylemi

KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, 2014-2015 yılları Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde verilen ücret zamlarını maaş bodrolarını yakarak protesto ettiler.

KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, 2014-2015 yılları Toplu İş Sözleşmesi sürecinde verilen ücret zamlarını maaş bodrolarını yakarak protesto ettiler. KESK Antalya Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mustafa Ayar, Antalya Defterdarlığı önünde düzenlenen protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, kamu emekçileri olarak, işçilerin, köylülerin, emeklilerin haklarını savunmada kararlı olduklarını söyledi. Ayar, başta 2014 yılı enflasyon kayıpları olmak üzere büyümeden dolayı kayba uğrayan tüm ekonomik ve sosyal hakların en kısa zamanda telafi edilmesi gerektiğini belirterek, "Zulüm ve sömürü düzenine karşı eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve insanca bir yaşam taleplerimizle iş yerlerinde, sokaklarda, hayatın her alanında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Kamu emekçilerinin uzun yıllardır yaşadığı yoksullaşma sürecinin 2014 yılında artarak devam ettiğini savunan Ayar, gerçek bir toplu sözleşme hakkını kullanmaları için herkese güvenceli iş, iyi bir yaşam ve ücret verilmesi gerektiğini kaydetti. Grup üyeleri, açıklamanın ardından ellerindeki maaş bordrolarını yaktılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: