KESOB Başkanı Öztürk: Esnaf elektrik kesintilerinden rahatsız

Kırşehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, son günlerde artan elektrik kesintilerinden dolayı...

Kırşehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, son günlerde artan elektrik kesintilerinden dolayı esnafın rahatsız olduğunu söyledi. Öztürk, "MEDAŞ'ta yaşanılan sıkıntıların bir an evvel çözümlenmesi gerekiyor." dedi.
KESOB Başkanı Behamettin Öztürk, özellikle akşam saatlerinde belirli aralıklarda yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı müşterilerin alışverişlerinin yarıda kestiğini, bu durumun esnaf ve sanatkarın ticaretini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Öztürk, artan elektrik kesintileri ile birlikte şikayetlerin arttığını kaydederek, "Birçok esnafın daha evvel 2 ayda bir ödedikleri elektrik faturası, bugün ayda bir ödeniyor. Bu kadar çok para toplanırken neden elektrik kesintilerine günlük bakımlar yerine kalıcı çözümler üretilmiyor." dedi.
Yaşanılan elektrik kesintilerinde esnafın işyerinde bulunan bilgisayar, soğutucu, klima, hamur yoğurma makinesi, saç kurutma makinesi ve yazar kasa gibi elektronik eşyaların etkilendiğinden bahseden Öztürk, "Kesintiler hasarlara yol açmakta, bozulan bu eşyaların parasını kim verecek. Ayrıca akşam saatlerinde yaşanılan bu kesintiler vatandaşın alışverişini yarıda bırakmasına neden olmaktadır. Eğer hatlar yoğunluğu kaldırmıyorsa, yoğunluğu kaldıracak yeni hatlarla değiştirilsin" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Özelleştirme ile birlikte Kırşehir' in sahipsiz bırakıldığını iddia eden Öztürk, "186 numaralı arazı bildirim hattını dahi ararken Kırşehir yerine Konya'dan cevap veriliyor. Vatandaşın yaşadığı elektrik sıkıntısını dile getireceği muhatap bulamıyor. Yaşanılan sıkıntıların bir an evvel giderilmesi gerekiyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum ve elektrik kesintileri bir an önce son bulsun istiyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz