Kesob'tan 'k-1' Belgesi Uyarısı

Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (KESOB), 24 Mayıs 2013 tarihi itibarı ile yetki belgesi...

Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (KESOB), 24 Mayıs 2013 tarihi itibarı ile yetki belgesi yenileme süresini geçirerek yetki belgesi iptal olmuş K türü yetki belgesi sahibi gerçek ve tüzel kişilerin, 30 Nisan 2014 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde güncel belge ücretinin yüzde 25’ini ödeyerek yeniden belge sahibi olabileceklerini bildirdi.

KESOB'tan yapılan açıklamada, ''Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin bazı maddelerinde değişiklik yapmış ve yapılan değişiklikler 23 Mayıs 2013 tarihli ve 28655 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yapılan yönetmelik değişiklikleri arasında nakliyeci esnafımızı yakından ilgilendiren hususlar bulunmaktadır'' denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 13. maddesinde yapılan değişiklikle, gerçek kişilerin K-1 yetki belgesi sahibi olabilmeleri için özmal azami yüklü ağırlık şartının, 35 tondan 30 tona indirildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

''Yine aynı yönetmeliğin ikinci maddesinde yer alan yetki belgesi sahipleri tarafından, yetki belgelerinin yenilenmesi için yetki belgesinin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihten itibaren 60 gün olan müracaat süresi 270 güne çıktı. 270 gün içinde müracaat edilmesi halinde yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak, güncel tarifenin yüzde 5’i ile yenilenir şeklinde değişti.

Yetki belgesinin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihten itibaren 90 gün olan süre ise 540 güne çıkarılmış ve 540’ıncı takvim günü içinde müracaat edilmesi halinde; yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak, güncel tarifenin yüzde 25’i ile yenilenir şeklinde değişiklik yapıldı.

24 Mayıs 2013 tarihi itibarı ile yetki belgesi yenileme süresini geçirerek yetki belgesi iptal olmuş K türü yetki belgesi sahibi gerçek ve tüzel kişiler 30 Nisan 2014 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde güncel belge ücretinin yüzde 25’ini ödeyerek yeniden belge sahibi olabileceklerdir.

Reklam
Reklam

Tanınan bu haklardan esnaf ve sanatkarlarımızın yararlanmaları kendi menfaatlerine olacaktır.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz