Kestane Açıklaması Nedeniyle Milletvekili Kılınç’a Eleştiri

Aydın Ticaret Borsası’nın Türk Patent Enstitüsüne (TPE) yaptığı başvuru sonucunda il genelinde yetiştirilen kestanenin ‘Aydın...

Aydın Ticaret Borsası’nın Türk Patent Enstitüsüne (TPE) yaptığı başvuru sonucunda il genelinde yetiştirilen kestanenin ‘Aydın Kestanesi’ olarak tescillenmesi Nazilli engeline takılmıştı. Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, konunun Aydın-Nazilli çekişmesi olmadığını belirterek, itirazlarında haklı olduklarını ve bu konuda çekincelerinin olmadığını söylemesi ile büyüyen polemikte açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’a sosyal paylaşım sitelerinde eleştiriler geldi.

Reklam
Reklam

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın Aydın ve Nazilli arasında yaşanan ‘kestane coğrafi işaret tescil’ polemiğinin gereksiz olduğunu belirterek yaptığı; “Bu noktada esas önemli olan üretilen kestanenin hak ettiği fiyatı bulmasıdır. Toplam Türkiye kestane üretiminin yüzde 30'u sadece bölgemizde yetişiyor. Kestane sonuçta Aydın'ındır, tescilde de Aydın olması daha iyi olur” açıklaması ise sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta 2 bin 500 takipçisi bulunan Nazilli sayfasında sitemlere neden oldu.

MİLLETVEKİLİ KILINÇ'I ELEŞTİRDİLER

Aydın-Nazilli çekişmesinin yanlış olduğuna değinmek isteyen Milletvekili Kılınç ise seçim bölgesi olan Nazilli’deki bir sosyal paylaşım sitesinde eleştirildi. Onlarca yorum ve paylaşımın yapıldığı sayfada, Milletvekili Gültekin Kılınç'ın Nazilli'den seçildiği bu nedenle Nazilli'nin değerlerine daha çok sahip çıkması istendi. Öte yandan bazı yorumlarda da Aydın'ın büyükşehir olması ve yereldeki bazı uygulamalar eleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: