Kestaneciler, satıştan memnun

Havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte kestaneciler köşe başlarını tuttu. 'Kestane kebap, yemesi sevap'...

Havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte kestaneciler köşe başlarını tuttu. 'Kestane kebap, yemesi sevap' diye seslenerek müşteri çekmeye çalışan satıcılar, ilk günlerdeki satışlardan memnun.
Bu yıl kış mevsiminin geçen yıllara kıyasla erken gelmesiyle kestane satıcıları, Kars’ta ana caddelerin kaldırımlarında yerlerini aldı. Soğuk havaya aldırmadan pişirilen kestaneler kilosu 25 TL'den satılıyor. Vatandaşlar, soğuk ve karlı kış gecelerinin gerek yolda gerek evlerde vazgeçilmez yiyeceklerinden birisi olan kestaneyi genelde 100 gramlık paketler halinde satın almayı tercih ediyor.
Sıcak olarak tüketilen kestanenin, sağlık açısından faydalarının bulunduğunu ifade eden kestaneciler, sıcak yenilen kestanenin ruhsal ve bedensel yorgunluğa iyi geldiğine inanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz