Key çetesi çökertildi

İnternet üzerinde yayınlanan Konut Edindirme Yardımı (KEY) listesinde bulunanların TC Kimlik numaralarını alarak sahte kredi kartı çıkaran 18 kişilik şebeke çökertildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Büro Amirliği tarafından başlatılan 'Sahte Yüz' adlı operasyonda, internette yayınlanan KEY listelerindeki TC kimlik numaralarıyla sahte kimlikle yüzlerle kişi adına kredi kartı çıkaran 18 kişilik çete yakalandı. Yakalanan çete üyelerinin sahte kimlik kartı çıkardığı kişilerin anne kızlık soyadlarını da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde görevli bulunan iki memurdan aldıkları tespit edildi. Yüzlerce kişinin kendi adlarına

Reklam
Reklam

kredi kartının çıkarıldığını farkederek şikayette bulunması üzerine başlatılan operasyonda çete lideri Aytaç ve Ufuk Ö. isimli kardeşler ile birlikte Rasim A. ve Selver K. adlı iki memur ve çete üyeleri gözaltına alındı. Çete üyelerinin kurbanlarını internette yayınlanan KEY listelerindeki isimler arasında seçtiği ve TC Kimlik numaraları sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sitesinden kişilerin diğer özlük bilgilerini de ele geçirdiği öğrenildi. Gözaltına alınan zanlıları emniyette yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.