KEY hesapları ödemesi ne zaman?

ANKARA (ANKA) -CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının hak sahiplerine ne zaman ödeneceğini sordu.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Erdoğan'ın 4 Nisan 2006 tarihli AKP grup toplantısında çalışanlardan zorla kesilen KEY kesintilerini ödemeyi kararlaştırdıklarını söylediğini hatırlattı. Ateş, "bu konuşmanın üzerinden yaklaşık iki yıl geçmiş olmasına rağmen KEY hesaplarının ödenmesi konusunda bugüne kadar somut bir gelişme olmamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Ateş önergesinde şu soruları yöneltti:
"Sayın Başbakanın açıklamaları ortada iken ödemelerde yaşanan gecikmenin nedeni nedir? Yürütmenin en yetkili makamı tarafından böylesine ciddi bir konu üzerinde yapılan açıklamalar ortada iken, aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen bir gelişme olmamasını da dikkate alarak bu durumu AKP iktidarının kamuoyuna ve halka verdiği sözleri yerine getirme konusundaki ciddiyeti ve tutarlılığı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? KEY hak sahiplerinin isimleri ve alacak tutarlarının yer aldığı listeler, sağlıklı olarak saptanabilmiş midir? Toplam hak sahibi sayısı nedir? Bu hesaplarda bulunan ana para ve faiz miktarı nedir? Bakanlar Kurulunca uzatılan bu süreler için hak sahiplerine ek bir faiz ödemesi yapılacak mıdır? KEY hesaplarının hak sahiplerine ödenmesine hangi tarihte başlanacaktır? Söz konusu ödemeler bir defada mı yapılacaktır? Yapılmayacaksa ödeme takvimini açıklar mısınız?"