KEYDER’den Tercih Çadırı

Karadeniz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEYDER) şehrin birçok noktasında ve ilçelerde LYS tercih...

Karadeniz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEYDER) şehrin birçok noktasında ve ilçelerde LYS tercih merkezleri ve tercih çadırları açtı.

Çalışmanın koordinatör öğretmeni ve dernek eğitim danışmanı Sefa Zor, amaçlarının öğrencilere bu zorlu süreçte yardımcı olmak olduğunu söyledi. Zor, "Öğrencilerin doğru tercihler yapmalarını sağlamayı, meslek seçiminde yardımcı olmayı ve rehberlik yapmayı istiyoruz. Bu noktada Kurtuluş Yolu, Yer Altı Cami Gazi Park, Cumhuriyet Meydanı, Canik Kültür Merkezi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi Çiftlik Caddesi'nde tercih çadırları açıldı. Bu çadırlarda toplam 40 öğretmenimiz gönüllü olarak hizmet vermektedir. Ayrıca dernek binamızda da tercihler konusunda öğrencilerimize yardımcı olunuyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Dernek başkanı Ömer Kabaş da öğrencilere yaşayacakları bu tercih sürecinin verimli ve başarılı geçmesini ve istedikleri bölümlere girmeleri temennilerinde bulundu. Kabaş, “Bu süreçte öğrenci ve velilerini çok yönlü düşünmeleri gereken bir süreç bekliyor. Bir taraftan doğru bölüm ve doğru meslek seçimi ile hayati önem taşıyan bir tercih yapacaklar. Aileler de çocuklarının gelecekleri ile ilgili fiziki ve ekonomik şartları yerine getirmenin telaşı içinde bulunmaktadırlar.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz