Kezman sordu Torres cevapladı!

Kezman, eski takım arkadaşı Torres'e Aragones'i sordu, ilginç yanıtlar aldı

"Hoca, bir baba gibi, sevecen ve son derece dürüsttür. Aragones, asla insanları arkasından vurmaz."

"Ama kuralları o koyar ve asla taviz vermez. Karşı çıkan kişiler, kendilerine yeni takım aramalıdır."

"Sizlere tavsiyem şu.. Siyaha beyaz diyorsa o beyazdır. Asla fikri değişmez. Bu nedenle susun."

Fenerbahçe'li futbolcuları Aragones paniği sardı. İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yaptıktan sonra F.Bahçe ile sözleşme imzalayan İspanyol teknik direktör Luis Aragones, sarı-lacivertli futbolcuları korkutuyor. 'Kurt hoca', onlarla Türkçe anlaşmakta sıkıntı çekeceğini düşünürken, F.Bahçeli oyuncuların derdi ise başka. Hepsi şimdi kendi yollarıyla Aragones ile nasıl geçineceklerine dair bilgi toplamaya çalışıyor. Bu konuda Avrupa tecrübesi olan oyuncular biraz daha avantajlı. Bu isimlerin başında da daha önce İspanya'da forma giymiş olan Meteja Kezman ve Roberto Carlos geliyor

Reklam
Reklam

'Görevimiz uygulamak'

Kezman , Atletico Madrid'de birlikte forma giydiği ve İspanya'yı EURO 2008'de şampiyonluğa taşıyan golü atan Fernando Torres'i arayarak, yeni hocası hakkında bilgi istedi. Duydukları onu biraz korkuturken, Sırp oyuncu da takım arkadaşlarını hemen Aragones konusunda uyarmaya başladı. Torres, Kezman'a yeni hocasıyla ilgili şunları söyledi: "Onun için disiplin herşeyden önce gelir. Kendi sözünün dinlenmesi tek katı kuralıdır. Kuralları o koyar, biz uyarız. Uymayan kendisine mutlaka bir başka kariyer planı da yapmalı. Eğer Aragones siyaha 'beyaz' diyorsa, o beyazdır. Bu tartışılamaz. Hatta siyah olduğu bile ima edilemez. Eden arkadaş çok cesur ve bol transfer seçenekli olmalı."

Sırp yıldız Kezman bunu hemen takımdaki arkadaşlarına aktarırken F.Bahçeli futbolcular şimdiden bu konuda temkinli davranmaları konusunda uyarıldı. Torres, Aragones ile ilgili sadece negatif bilgiler vermedi, iyi yönlerini ise şöyle aktardı: "Baba gibi futbolculara yakındır. Baba, oğlunu nasıl eğitiyorsa, o da öyle eğitir. Serttir ama sevecendir. Dürüsttür, kimseyi arkadan vurmaz. Herkese karşı açık ve nettir. Futbolun basit bir oyun olduğunu herkese kabul ettirir, takımı ona göre oynatır. Takımın ne hücumda, ne defansta hiç tek planı yoktur. Hep yedekli çalışır. Organize oyunu sever. Forvetlerin hızlı ve hareketli olanlarını tercih eder. Defans oyuncuları da topu sadece kesmekle değil, aynı zamanda oyuna sokmakla görevlidir."

Reklam
Reklam

'Carlos da araştırdı'

Telefona Kezman'dan sonra sarılan bir diğer isim de Roberto Carlos oldu. O da Real Madrid'den takım arkadaşları olan Casillas ve Raul'ü aradı. Casillas, Aragones ile ilgili olarak olumlu bilgiler verirken, Raul hocanın gazabına uğramış bir oyuncu olarak, Aragones'le ilgili hiç de iç açıcı açıklamalar yapmadı. Şimdi Samandıra'da herkes Aragones'i ve onun F.Bahçe'ye getireceği yenilikleri merakla bekliyor.