KFC Tavuk Tarifi: Tavuğun En Çıtır Hali

Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşan KFC tavuğu evde yapmaya ne dersiniz? Kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle kendi ellerinizle yapabileceğiniz kfc tavuk ile sağlıklı bir öğün yaratabilirsiniz.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi -
Pişirme Süresi -
Kalori/Porsiyon -

Kfc usulü tavuk ile evde daha önce yaptığınız diğer tavuk eti yemeklerinin yanına kfc tavuğu da ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Yapımının kolay ve eğlenceli olması sizin ondan alacağınız tatla birleştiğinde yaptığınız şeyle bir kez daha gurur duyacaksınız. Böyle havalı bir yemeği kolaylıkla yaptıktan sonra “Bunu neden daha önce denemedim ki?” diyeceksiniz! Kfc tavuk tarifi ile evde sağlıklı fast food akşamı yapabilir ve gönül rahatlığıyla kendi ellerinizle yaptığınız tavuğu yiyebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yapımı kolay, maliyeti düşük ve pişirimi çok zaman almayan kfc tadında tavuk ile şahane bir sofra kurabilirsiniz.

Kfc Tarzı Tavuk Tarifi için Neler Gereklidir?

  • Tavuk göğsü (Tercihinize göre tavuk kanadı ya da tavuk butu da kullanabilirsiniz.)
  • Patates
  • Un
  • Galeta unu
  • Kabartma tozu
  • Tereyağ
  • Az krema
  • Süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Mısır gevreği (tavuğun dışı için)

Kfc Tarzı Tavuğun Biscuiti Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri hazırlamaya başladığınızda fırınınızı da eş zamanlı olarak 200 dereceye ayarlayarak ısıtmalısınız.
  2. Yaklaşık 125 gr. unu bir kaba boşaltın.
  3. Yaklaşık 90 gr. yağı (tereyağı) unun üzerine boşaltıp un ve yağı iyice karıştırıp homojen hale getirin.
  4. Homojen hale getirdiğiniz karışıma biraz kabartma tozu ekleyin.
  5. Kabartma tozunu katıp karıştırdıktan sonra yarım su bardağı sütü da karışıma ilave edin.
  6. Karışma tuz da ekleyerek karıştırmaya devam edip malzemeleri birbirine iyice geçmesini sağlayın.
  7. Hamur kıvamını bulduktan sonra hamurunuzu düz bir zeminde çok kalın olmayacak şekilde düzleştirip herhangi bir bardak ağzıyla kesip biscuitlerinizi altına yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizin.
  8. Tepsiniz hazır olduktan sonra önceden 200 derecede çalıştırdığınız fırına koyun.

Evde Kfc Tavuk Patatesi Nasıl Hazırlanır?

Kfc tarzı tavuğun yanında olmazsa olmazlardan biri de patatestir. Patates cipsini hazırlamak için patatesleri orta kalınlık ve uzunlukta dilimleyerek normal yağda pişirebilirsiniz. Eğer kızartma yapmak istemiyorsanız dilimlediğiniz patatesleri baharatlayarak fırına da atabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Kfc Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?

Kfc tavuğun yanında servis edilen biscuit ve patateslerin tariflerini verdikten sonra şimdi ana menünüz olan kfc tavuk tarifi için kullanacağınız sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

  1. Rahat çalışabileceğiniz bir kaba 1.5 yemek kaşığı galeta unu dökün.
  2. Galeta ununa 2 çorba kaşığı kadar da normal un ekleyin.
  3. Unların olduğu kaba biraz tuz ekleyip karıştırın.
  4. Kfc tavuğunuzu baharatlı yemek isterseniz un kapına dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.
  5. Ayrı bir kap alarak buna da 2 tane yumurta kırın. Yumurtaların malzemeleri iyice birleştirilmesi için yumurtaya yarım çay bardağı süt ekleyip iyice karıştırıp homojen hale getirin.
  6. Üçüncü bir kaba da kfc tavuğun etrafında kullanmaya yetecek kadar mısır gevreği boşaltın. Boşalttıktan sonra gevreğin daha iyi yapışması için ellerinizle gevreği biraz ufaltın.

Kfc Tavuk Nasıl Yapılır?

  1. Üç ayrı kaptan oluşan sosu kullanarak kfc tarzı tavuğu yapmaya başlayabilirsiniz:
  2. En fazla iki kibrit kutusu şeklinde kestiniz tavuk göğsünü önce una iyice bulayıp eti fazla undan arındırmak için silkeleyin
  3. Unlama işleminden sonra tavuk göğsünüzü yumurta kabına alarak yumurtanın etin tamamına bulaşmasını sağlayın.
  4. Yumurtalama işleminden sonra tavuk göğsünü önceden ufaladığınız mısır gevreği kabına koyarak etin mısır gevreğine doymasını sağlayın.
  5. Mısır gevreğine bulanmış etlerinizi çok bekletmeden kızgın yağa yavaşça bırakınız. Bunun için önceden patates kızarttığınız yağı kullanabilirsiniz.
  6. Pişme süresi ateşin ve yağın oranına göre değişecektir -tavsiyemizin ateşinizin gür ve yağınız kızgın olmasıdır.- ancak ideal olanı mısır gevreniğiniz rengi açık kahverengiye döndüğünde kfc tavuklarınızı bir kevgir yardımıyla çıkarıp altına havlu kağıt konulmuş kaba koymanızdır.

Kfc Tavuk Nasıl Servis Edilir?

Fırında kfc tavuk biscuitleri ve patatesle sunum en sık yapılan sade sunum şeklidir. Servisinizin yanına mayonez ve ketçap koyarak yemekten alacağınız tadı çeşitlendirebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Ev yapımı ya da hazır alınan turşu da kfc tavuğun yanında servis edilen aperatifler başında gelir.

Mevsimine göre kfc tavuğunun yanına maydanoz, dereotu, roka, turp, yoğurtla karıştırılmış semizotu gibi farklı ve sağlığa yararlı doğal gıdaları da sunabilirsiniz.

Evde Neden Kfc Tarzı Tavuk Yapayım?
Geleneksel yöntemlerle yapılan tavuk yemeklerini az çok bilirsiniz. Bazılarını yapmak gereğinden fazla zaman alırken mutfakta geçen süre uzar ve evde hobilerinize zaman ayırmaya fırsatınız kalmayabilir.

Ancak evde kfc tavuk tarifi ile 25-30 dakika gibi bir sürede lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Böylece dışarıdan alacağınız ve nasıl yapıldığını bilmediğiniz bir yemek yerine hem daha sağlıklı bir tavuk yersiniz hem de hobilerinize zaman ayırırsınız.