Kgf'den Bankalara İşbirliği Çağrısı

Karabük'te Kredi Garanti Fonu (KGF) işlevi ve kapsamı konulu toplantı yapıldı. Toplantıya banka müdürleri de...

Karabük'te Kredi Garanti Fonu (KGF) işlevi ve kapsamı konulu toplantı yapıldı. Toplantıya banka müdürleri de katıldı

Bu yılın başında kurulan ve şimdiye kadar 24'ün üzerinde başvuru alan Kredi Garanti Fonu tarafından TSO Toplantı Salonunda geniş kapsamlı toplantı düzenlendi. Toplantıya; Karabük'te şubesi bulunan banka müdürleri, bankaların kredi ve satın alma sorumluları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle kurulan Kredi Garanti Fonunun kurulmasında kendilerine destek veren TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin'e teşekkür etti. Kredi Garanti Fonunun özellikle KOBİ'lere büyük fayda vereceğinin altını çizen Ünsal, "Amacımız bankalara rekabet içinde olmak değil, birlikte çalışarak KOBİ'lerin büyümesine destek vermek" dedi.

Reklam
Reklam

Karabük Kredi Garanti Fonu Müdürü Bülent Esatoğlu da, Kredi Garanti Fonunun kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi vererek, "Kredi Garanti Fonu Türkiye'de 1993 yılında kuruldu. Ortakları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB ile özel ve kamu bankaları bulunuyor. 2007 yılında daha büyüyen piyasada daha fazla rol alan Kredi Garanti Fonunun büyümesinde devletin büyük katkısı var. Bildiğiniz gibi cari bir açık var. Cari açığı kapatmanın yolu da üretimi artırmak, üretimi artırmak için de KOBİ'leri desteklemek. Devlet Kredi Garanti Fonlarına destek vererek cari açığı kapatmaya çalışıyor. Bizim amacımız KOBİ'lere büyümesine siz bankalarla birlikte çalışarak destek vermek. Amacımız sizlere rakip olmak değil. Bankalar, Kredi Garanti Fonları ve KOSGEB olarak beraberce işbirliği içinde çalışarak KOBİ'lerin büyümesine katkı vereceğiz" diye konuştu.

Daha sonra, KGF kefaletinden kimlerin yararlanacağı, nasıl başvurulacağı, müracaatın nasıl yapılacağı, limitin ne kadar olduğu, hangi tür kredilere kefalet verileceği ve KGF'nin riskin ne kadarını üstleneceği konusunda da banka yetkililerine bilgiler verilirken, merak edilen diğer konular hakkında da görüş alış verişinde bulunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: