KİAD, Kadir Tonbul'a teslim

Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu’nun temel alt yapı sorunlarının çözüm yoluna girdiğini, sıra üst yapıyı şekillendirecek...

Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu’nun temel alt yapı sorunlarının çözüm yoluna girdiğini, sıra üst yapıyı şekillendirecek olan yatırımcı iş adamlarında olduğunu söyledi.
Kastamonu İş Adamları Derneği (KİAD) 2012 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı bugün akşam gerçekleştirdi. Derneğe ait konferans salonunda yapılan genel kurula Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu’nun yeni fikirler, yeni projeler ve yeni düşüncelerin çok cesaretli sahipler bulamadığı bir kent olduğunu, ancak bunu KİAD’ın çabalarıyla kırabileceklerini ifade etti.
Bektaş, “KİAD, gönüllü bir sivil toplum örgütü. 4 yılı geride bırakan bir sivil toplum örgütü. Böyle kuruluşlarda yönetimin zaman zaman değişmesinin faydalı olduğunu düşünenlerdenim. Yapıyı canlı tutabilmek için, gelişmeyi sağlamak için rutini aşabilmek için bu önemli. KİAD’ın bunu başarıyor olması gerçekten çok güzel bir durum. Kastamonu, girişim kabiliyeti açısından bir sıkıntılı bir vilayetimiz. Yeni fikirler, yeni projeler, yeni düşünceler çok cesaretli sahipler bulamıyor ama KİAD’ın çabalarıyla Kastamonu’da özlenen ve beklenen girişimi, yatırım ortamına kavuşmuş olacağız. Zaten önemli ölçekte filizlenmelere şahit oluyoruz. OSB’de bir arsamız kaldı. Tamamını gerçek yatırımcıya tahsis etmiş durumdayız. Temel alt yapı sorunlarımız çözüm yoluna girdi. Artık bundan sonra üst yapıyı şekillendirecek olan iş adamlarımıza ve girişimcilerimize büyük iş düşüyor. Ben bu konuda umduğunuza ulaşacağınıza ve Kastamonu’yu eski ihtişamlı günlerine taşıyacağınıza inanıyorum.” diye konuştu.
İki dönemdir yürüttüğü başkanlık görevini, genel kurulda Kadir Tonbul’a devreden Mustafa Verep ise genel kurulda yaptığı konuşmada, bu görev değişikliği kararını hep birlikte verdiklerini söyledi.
Yeni yönetimin, devraldığı görevi kendileri kadar iyi yapabileceğine inandığını belirten Verep, “2008 yılında çıktığımız bu yolda 4 yılı geride bıraktık. Yapmak istediklerimiz ve yapamadıklarımızla, ortaya koyduğumuz duruşumuzla, mücadelemizle derneğimizi ayağı yere basan, duyarlı olan, yönlendirebilen bir konuma hep beraber getirdik. Yolumuza devam ederken üye sayımızı niteliğe dikkat ederek sekiz kat arttırdık. Dört yıllık süreçte ülkemiz de büyük badirelerden geçti. Bu süreç içerisinde yönetim kurulumuz istişaresi ile duruşumuzu belirledik ve olduğumuz nokta için elimizden geleni fazlası ile yaptık.
Değişimlerin, niyetler halis olduğu sürece daha iyiye gitmeye vesile olacağı kanaatindeyim. Bu vesile ile yeni yönetimde çalışacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
KİAD’ın yeni başkanı olan Kadir Tonbul ise teşekkür konuşmasında, şehirdeki diğer sivil toplum örgütleri ve bürokratlarla istişareler yaparak kentin ihtiyaç duyduğu sinerjinin yakalanmasına öncülük edeceklerine inandığını kaydetti. Çalışmaları yoğunlaştırarak, Kastamonu’nun ihtiyacı olan çalışkan iş adamı profilini çoğaltmak, yönlendirmek, yol haritalarını belirlemek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerinin altını çizen Kadir Tonbul, sorumluluklarının farkında olduklarını kaydetti. Kadir Tonbul, şunları söyledi:
“İki dönem yönetim kurulunda bulunma şerefine nail olduğum Kastamonu İş Adamları Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığına layık görerek, tarafıma teveccüh gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimizi, yönetim kurulumuz ve siz değerli üyelerimizle el ele şehrimizdeki diğer sivil toplum örgütleri ve bürokratlarımızla istişareler yaparak, ihtiyacımız olan sinerjiyi yakalayacağımızı ümit ediyorum. İki dönem derneğimizin başkanlığını yapan Mustafa Verep döneminde derneğimiz her yönden gelişerek, kabuğunu kırmış, geleceğe daha sağlam bakar duruma gelmiştir. Önümüzdeki dönemde şehrimizde havaalanı, Ilgaz Tüneli, İnebolu Limanı ile birlikte diğer gelişmeler ve yeniliklere biz iş adamları olarak hazırlıklı olacağız. Çalışmalarımızı yoğunlaştırarak yeni konjonktürde ilimizin ihtiyacı olan çalışkan iş adamları profilini çoğaltmak, yönlendirmek, yol haritalarını belirlemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sanayileşmiş, kalifiye eleman sıkıntısını gidermiş, göç veren değil göç alan bir şehir arzu ediyoruz. Bu noktada kendimize düşen sorumlulukların farkındayız. Sorumluluktan kaçmadan özveri ile çalışmalarımızı hızlandıracağız.”
Divan Başkanlığını Yusuf Öz’ün yaptığı genel kurulda ayrıca, Vali Bektaş tarafından eski başkan Mustafa Verep’e, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından, dernek kurucu üyelerinden Yılmaz Tanyel’e ve İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Koçoğlu tarafından ise dernek yönetim kurulu üyesi Niyazi Yaylacıoğlu’na plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz