KİAD'dan Nijerya'ya Gezi

Kastamonu İş Adamları Derneği Başkan Vekili Bilgehan Çapraz, KİAD'ın organize ettiği ticari gezide iş adamlarının Nijerya'ya gideceğini bildirdi.

Kastamonu İş Adamları Derneği Başkan Vekili Bilgehan Çapraz, KİAD'ın organize ettiği ticari gezide iş adamlarının Nijerya'ya gideceğini bildirdi.

Çapraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KİAD olarak iş adamlarının vizyonunu artırmak ve yurt dışındaki gelişen ekonomi ve değişen dünya konjonktürüne uyum sağlamak üzere, müteakip defalar yurt dışı gezisi düzenlediklerini söyledi.

Son olarak Nijerya'ya 5 günlük bir gezi düzenlediklerini aktaran Çapraz, geziye Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın da aralarında bulunduğu 20 iş adamının katılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Gezide, Nijerya'nın başkenti Abuja'da Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, iş görüşmesinde bulunacaklarını, daha sonra Kano'ya geçerek Nijerya Yatırım Ajansı'nı ziyaret edeceklerini aktaran Çapraz, Kano Ticaret Bakanı ile Galidima ve Kano Emiriyle de görüşme yapacaklarını ifade etti.

Çapraz, Kastamonu'daki iş adamlarının ülke içinde ve yurt dışında gelişen ticari konjonktürü tanımaları ve görmeleri açısından bu seyahatlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin belirlediği 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracat hedefini, bu tür ticari gezilerin sıklaştırılmasıyla gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu tür gezilerde, geziye katılanlardan bir arkadaşımızı dahi ihracata yönlendirebilirsek, bu gezi başarılı olmuş demektir. Havaalanı, liman ve Ilgaz Dağı tünelinden sonra, Kastamonu lojistik olarak çok daha rahat ulaşılabilir ve dünya ile daha entegre olmuş bir duruma gelecek. Bunun hazırlıklarını da iş adamları olarak biz yapacağız. Kendimizi daha hazır hissetmemiz için bu tür gezileri fazlasıyla önemsiyor ve üyelerimizin katılımını sağlamaya çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

Vali Bektaş'ın da bu tür gezilere iştirak etmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğinin altını çizen Çapraz, "Bu ili kalkındıracaksak, bürokratlarıyla, iş adamlarıyla, sivil toplum örgütleriyle hep beraber kalkındıracağız. Bizim de amacımız olabildiğince iş adamına ulaşıp, Kastamonu'nun önünü açmak" diye konuştu.

Muhabir: Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: