Kibele Sanat Çalıştayı'ndaki eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, Avusturya'nın Linz kenti ile imzaladığı kardeş şehir protokolünden sonra, Linz'den gelen sanatçıların...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, Avusturya'nın Linz kenti ile imzaladığı kardeş şehir protokolünden sonra, Linz'den gelen sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen Kibele Sanat Çalıştayı'nda yapılan eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Kibele Sanat Çalıştayı, Avusturya'nın Linz kentinden gelen 6 sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'den de 7 sanatçının katıldığı ve 14 gün süren çalıştayda ortaya çıkan eserler, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen törenle sergilendi.
Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Zehra Çobanlı ve çalıştaya katılan sanatçıların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu etkinliğin Linz kentiyle imzalanan kardeş şehir ön protokolünün ilk projesi olduğunu, Linz'den gelen ressamları Eskişehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Büyükerşen, “Ümit ediyorum ki bu etkinlik ile başlayan ilişkimiz ileride artarak sürecektir. Hatta bu ilişkiler sadece plastik sanatlar düzeyinde kalmayarak, bilimsel anlamda da devam edecektir. Bu çalıştayda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
Linz'den gelen sanatçılar adına bir konuşma yapan Renata Moran ise Eskişehir'i çok beğendiklerini ifade ederek, iki şehir arasındaki paylaşımın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.
Ayrıca, tören sonunda katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür sertifikaları Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Davut Aydın tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz