Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38. Yıldönümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 38. yıldönümü Mersin’de düzenlenen törenle kutlandı.Cumhuriyet...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 38. yıldönümü Mersin’de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, il protokolü, Kıbrıslı mücahitler ile gaziler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra ise Cumhuriyet Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Tören, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda basın mensuplarına günün önemine ilişkin açıklama yapan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde Mersin’de bunu bir kez daha gazilerle, mücahitlerle hem de KKTC Mersin Konsolosu ile kutlamanın heyecanını ve mutluluğu yaşadıklarını ifade ederek, “Mersin’den başlayan ve Mersin kıyılarından planlanan Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs’a soydaşlarımızın başta can olmak üzere, mal emniyetini temin ve tesis etmek, Kıbrıs’ta halen devam eden barışı gerçekleştirmek üzere icra edildi. Kıbrıs’ta Barış Harekatı’na kadarki dönemde katliama konu edilen, şehit edilen, hakları gasp edilen Kıbrıs Türkleri Barış Harekatı ile hem barışı hem de bugüne kadar süren dönemde KKTC’nin kuruluşuna giden süreci de başlatmış oldular” dedi.

Güzeloğlu, “Bu mutlu günde öncelikle Kıbrıs’ta hayatını kaybeden tüm soydaşlımıza ve şehit olan tüm komutan ile askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün burada olarak aramızda olan kahraman gazilerimize de sağlıklı bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden de 38. yılda ‘Barış ve Özgürlük’ Bayramı’nı Mersin’de kutlamanın sevincini, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Geçtiğimiz 2 gün boyunca Mersin il protokolüne ve ilgili derneklerimize şükran ziyaretlerinde bulunduk. Sayın Valimiz başkanlığında ilk protokolümüzle birlikte burada yanımızda oldular. Bundan 38 yıl önce adaya barışı getiren Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs halkı için bir dönüm noktası olmuştur. Bize düşen, yanımızda bulanan mücahitlerimizle birlikte bize emanet edilen değerleri sonsuza kadar yaşatmaktır. Mutluyuz. Adada barış ve huzur var. Anavatan Türkiye yanımızdadır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: