Kıbrıs olağanüstü toplantısı tamamlandı

LEFKOŞA (İHA) - KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın katılımıyla yaptığı Kıbrıs konusundaki 2'inci olağanüstü toplantısı tamamlandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve 3.5 saat süren toplantıda Mehmet Ali Talat bir haftalık gelişmeleri anlattı ve milletvekillerinin ardından yeniden söz aldı.
Cumhurbaşkanı Talat, meclisten ayrılırken basına yaptığı değerlendirmede, bugünkü birleşimde milletvekillerinin konuştuğunu, onların görüşlerini aldığını, kendisinin ise bir haftalık gelişmelerle ilgili kısa bilgi verdiğini ve sonunda da kısa bir açıklama yaptığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, geçen haftaki meclis toplantısının ardından DP Genel Başkanı Denktaş'ın "Dinlediklerimden endişe duydum" açıklamasını hatırlatması üzerine Talat, "Endişelerini belki giderdim, bilmiyorum. Bu hafta da konuştum, ne olduğunu anlattım. Ama tabii özellikle partilerle görüşmelerimiz sadece mecliste olmuyor. Cumhurbaşkanlığı'nda da zaman zaman toplanıyoruz. Her partimizin endişelerine cevap veriyoruz, vermeye çalışıyoruz. Görevimiz bu" yanıtını verdi.

Olağanüstü birleşimde, Talat'ın konuşmasının ardından CTP-BG Genel Başkanı Başbakan Ferdi Sabit Soyer, ÖRP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, UBP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve TDP Milletvekili Mustafa Akıncı grupları adına söz alarak görüşlerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Talat, parti liderlerinin konuşmalarının ardından yeniden söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Bu arada, Genel Başkan Serdar Denktaş dışındaki DP milletvekilleri bugünkü toplantıyı bürokratların oturduğu locadan izledi. Cumhuriyet Meclisi, olağanüstü toplantısının ardından, olağan toplantısına geçip denetleme görevini yaptı.

Reklam
Reklam