Kıbrıs Rum Yönetiminin yeni başkanı

Güney Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin ardından Rum Yönetimi Başkanlığı’na seçilen Nikos Anastasiadis perşembe günü yemin ederek görevine başlayacak.

LEFKOŞA (İHA) - Rum radyosunun haberine göre, Rum Yönetimi Eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın da katılacağı törene Rum Yönetimi, siyasi ve dini liderliklerle yabancı büyükelçilerin davet edilmesini bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rum Meclisi Genel Müdür Yardımcısı Skoratis Sokratus, ilk önce Rum Yönetimi yeni başkanı, ardından da eski başkanının, özel oturumdan önce Rum Meclis Başkanı’nın ofisini ziyaret edeceğini ve hep birlikte Meclis Genel Kurulu’na gidileceğini belirtti. Özel oturum sonlandığında yeni başkanın, Rum Meclis Başkanı ofisine giderek, Rum Meclisi’nde temsil edilen patilerin tebriklerini kabul edeceğini anlatan Sokratus, daha sonra eski başkanın, Rum Başkanlık Sarayı’na gideceğini ve görevi devretmek üzere yeni başkanın gelmesini bekleyeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Rum Yönetimi Başkanlığı’na seçilen Anastasiadis’e Avrupa’da birçok ülkeden tebriklerin de geldiğini belirten gazete, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Yunanistan Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un Anastasiadis’i, Rum Yönetimi Başkanlığı’na seçilmesinden ötürü tebrik ettiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler: