Kıbrıs Türk'ünün önderi Dr. Küçük anılıyor

EFKOŞA (İHA) - Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ölümünün 22. yıldönümünde bugün KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Anıttepe'deki kabri başında anıldı. Dr. Küçük anısına çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın katılımıyla saat 10.15'te Anıttepe'de yapılan tören sonrası fotoğraf sergisi de gezildi.
Küçük'ün kurduğu Halkın Sesi gazetesi binasının alt katında yer alan Dr. Küçük Müzesi'ndeki portre ve fotoğraf sergisi ise yarın açılacak.
Dr. Fazıl Küçük'ün 22. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan bazı siyasi partilerle kurum ve kuruluşlar Kıbrıs Türkünün en zor günlerinde Dr. Küçük'ün lider olarak mücadele ve mukavemet duygularını ateşlediğini, milli birlik ve beraberliği sağladığını vurguladılar.

Reklam
Reklam

Dr. Küçük'ün eşi Süheyla Küçük ve ailesinin de katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat; Dr. Fazıl Küçük'ün Kıbrıs Türk halkının bilincinin oluşmasında, var oluşunun ve dünya ile bütünlüğünün sağlanmasında öncü olduğunu kaydetti.

Talat; yol gösterici bir kişiliğe sahip olan Dr. Küçük'ün birlik ve beraberliği sağladığını da kaydetti. Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Türk halkının dünya ile bütünleşme yolunda olduğunu ve siyasetin de bu yönde yürütüldüğünü ifade etti.

KKTC'nin milli bir hükümeti olduğunu ve Rum hükümetinin KKTC üzerinde hiçbir söz hakkı olmadığını söyleyen Talat, "Eşitlik temelinde ortaklık kurulması için mücadele sürdürülüyor" dedi.