Kıbrıs ve dünya Türklüğünün başı sağ olsun

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Rauf Denktaş'ın vefatının ardından bir...

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Rauf Denktaş'ın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı. Çağlayan mesajında "Kıbrıs ve dünya Türklüğünün başı sağ olsun" dedi. Prof. Dr. Çağlayan, Rauf Denktaş'ın Kıbrıs Türklerinin Türklük bilinci kazanmasında, Türklerin Adadaki haklarını ve varlıklarını koruma, Rum’a, Yunan’a ve Dünya’ya tescil ettirmede Dr. Fazıl Küçük ile birlikte önderlik ettiğine dikkat çekti.
"Denktaş, Rumların Kıbrıs’ı Yunanistan’a ilhak etme hareketi olan Enosis'e kahramanca karşı durmuş, onun duruşu bütün Kıbrıs Türklerinin cesaret kaynağı olmuştur." diyen Prof. Dr. Çağlayan, 1974 Türk Barış Harekatının sonrasında Kıbrıs Türklerinin düzene kavuşmasında verdiği hizmetlerinin en önemlisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Çağlayan, "Bugün Kıbrıs’ta Türklük varsa Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği destek kadar Rauf Denktaş’ın varlığını Kıbrıs Türklüğüne adaması sayesinde olmuştur." dedi.
Prof. Dr. Çağlayan mesajında şunlara yer verdi: "Değerli büyüğümüz Rauf Denktaş, hizmetleri ile sadece Kıbrıs Türklüğünün değil gönlündeki Türklük sevgisi ve bilge şahsiyeti ile bütün Türk Dünyasının kalbinde, gönlünde taht kurmuştur. Türk Ocakları olarak son zamanların nadir Türk devlet adamlarından olan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı hürmetle ve şükranla gönlümüzde yaşatacağımızı ilan ederiz. Bütün Türk Milleti’nin aynı vefa duygusu içinde olacağına da şüphemiz yoktur. Bahtiyarız ki kendisi Samsun Şubemizi ziyaret ederek ve konferans vererek şereflendirmiştir. Tarihte bazı şahsiyetler vardır ki vefatlarından sonra da milletlerine hizmet etmeye devam ederler. Fikirleri ve kahraman duruşları milletine önderlik ve ilham kaynağı olarak tesirini korur. İşte Rauf Denktaş da Türk Milletine ve Kıbrıs Türklüğüne vefatından sonra da önderlik etmeye devam edecek, eseri olan Kıbrıs Türk Devleti inşallah yaşamaya devam edecektir. Türk Milleti’nin ve ailesinin başı sağ olsun. Aziz Ruhu şad olsun.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz