Kıbrıs'ta çözüm vaadetmedik

ANKARA (İHA) - AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 28 Şubat'a kadar Kıbrıs'ta çözüm vaaddettiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya gelişinde, Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin Kopenhag bildirisine, 'müzakerelerin gecikmeden başlaması' ifadesinin eklenmesine karşılık 'Türkiye'nin Kıbrıs'ta 28 Şubat'a kadar' çözüm vaadine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Bu haberlerin hiçbiri doğru değil. Kesinlikle uydurma, aslı astarı olmayan haberler. Yani hiçbir şeyi ben ve arkadaşlarım, pazarlık yapmış değiliz. İnandıklarımızı konuştuk. Kopenhag ile ilgili bildiri, ortaya çıkan tablodur".

Reklam
Reklam

'Tarihin tarihini bile alamadık' şeklinde eleştiriler bulunduğunun belirtilmesi üzerine Erdoğan, "Halkımızın takdirine bırakıyorum. En ideal biçimde, bizimle birlikte gezenler bunun değerlendirmesini yaptılar. Orada başka değerlendirip daha sonra başka değerlendiriyorlarsa bilemem. Milletimiz de bu takdiri gayet güzel yapacaktır" dedi. Tayyip Erdoğan, "Bizim için ideal olmasa bile koyduğumuz çıta çok yüksekteydi. O çıtanın altında da olsa biz bir neticeye vardık. Bu netleşen bir neticedir. Bir yol haritası ortaya çıkmıştır. Bunun neticesinde de hükümetimiz gerekli çalışmaları yapacaktır" diye konuştu.