Kick Boks Sporcusu Coşkun, Yeni Şampiyonlar Yetiştirecek

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nde 4 yıldır kick boks yapan Hatice Coşkun, deneyimlerini gençlere aktararak, yeni şampiyonlar yetiştirmeyi hedeflediğini

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nde 4 yıldır kick boks yapan Hatice Coşkun, deneyimlerini gençlere aktararak, yeni şampiyonlar yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Genç Kick Boks Antrenörü Coşkun, yaptığı açıklamada, kick boksa 2008'de izlediği bir televizyon programından etkilenerek başladığını dile getirdi.

Ailesinin ilk başta buna karşı çıktığını ifade eden 19 yaşındaki Coşkun, ailesinin hocasıyla tanışması sonucu ikna olduğunu belirtti.

Samsun'da 2011 yılında yapılan müsabakalarda Türkiye Şampiyonu olduğunu anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Azim hırs ve haftada 5 gün süren aralıksız antrenman sayesinde kısa sürede 6 Türkiye derecesi yaptım. Ailem de artık başarılımı görünce mutlu oluyor. Hedefim Dünya Şampiyonu olup Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı dünyaya duyurmak. Kick boks sayesinde Selçuk Üniversitesi Beden Eğitim Öğretmenliği'nde okuyorum."

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Kick Boks Antrenörü Mehmet Güçlü, Hatice'nin içindeki kick boks aşkını gördükten sonra ondaki yeteneği fark ettiğini ve azimle çalışan genç sporcuya destek verdiğini belirtti.

Coşkun'un daha büyük başarılara imza atacağına gönülden inandığını söyleyen Güçlü, "Hatice spora başladığından beri güzel dereceler yaptı. En son 2011 yılında katıldığı 3 turnuvada üçüncülük, ikincilik ve en son müsabakasında birincilik elde etti. İlk kez katıldığı uluslar arası Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük aldı. Bu bizi mutlu etti. Hatice'nin yüksek bir performansı var. Bugüne kadar yaşadığı ve gördüğü deneyimleri de kendine öğüt olarak alacak ve daha iyi çalışacak, daha iyi noktalara gelecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: