Kick boksçular Elazığ'da ringe çıktı

Kick Boks Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dostluk Turnuvası Elazığ'da başladı. Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu'nda...

Kick Boks Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dostluk Turnuvası Elazığ'da başladı. Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu'nda 3 gün sürecek turnuvaya, 13 il ile Azerbaycan'dan kız ve erkek takımlar katılıyor.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, "Bizim sporumuz vurdu, kırdı sporu değil, şiddet sporu değil. Dünyada yapılan istatistiklere göre en az sakatlanma oranı olan bir spor." dedi.

Kick Boks Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dostluk Turnuvasını izlemek üzere Elazığda bulunan Kayıcı, gazetecilerle bir araya geldi. Kayıcı, kick boks sporunun 1994 yılına kadar Boks Federasyonuna bağlı olduğunu, yapılan düzenlemeyle 2005ten bu yana Kick Boks Federasyonu tarafından organize edildiğini belirterek, "Şu an dünya sıralamasında belli branşlarda üçüncü sıradayız. Bu da Türk kick boksunun nerelere geldiğini göstermektedir. Geçen senenin rakamlarına göre lisanslı sporcu sayısında biz yedinciyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sporcularının sürekli kendilerini geliştirdiğini, dünya şampiyonları çıkardıklarını anlatan Salim Kayıcı, şunları söyledi:

"Türkiyenin her yerinde bir çok milli sporcumuz var. Bu sporcularımızın eğitimine çok fazla önem veriyoruz. Yaklaşık yüzde 95i üniversiteye gidiyor veya bitirmiş sporcu kardeşlerimiz. Bu da kick boks sporunun belli bir düzeyde olduğunu göstermekte. Bizim tüm federasyonlar içinde 7. olmamız Türk kick boksunun büyüklüğünü göstermektedir. Tabi bunu ben bir Salim Kayıcı olarak yapamam. Camiamızla birlikte ortaklaşa yapıyoruz. Bizim camiamızda ortak bir hedef vardır ki bu hedef kick boksun yükselmesidir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Okul Sporları Federasyonu ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini de belirten Kayıcı, kick boksun okullara gireceğini söyledi. Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar da tesislerin iyiye doğru gitmesiyle ildeki organizasyonların da arttığını dile getirdi. Acar, organizasyonların artmasında tesisler kadar federasyon başkanları ile olan diyaloglarının da etkili olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yakup Kılıç Spor Salonunda 3 gün sürecek turnuvaya, 13 il ile Azerbaycandan kız ve erkek takımlar katılıyor. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde semi kontak ve full kontak branşlarında yapılan müsabakalarda yaklaşık 250 sporcu ringe çıkacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz