Kıdemli Büyükelçi Turgut Özal Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, 'Half a Decade in Turkey: Ambassadorial Insights' adlı proje çerçevesinde...

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, 'Half a Decade in Turkey: Ambassadorial Insights' adlı proje çerçevesinde Turgut Özal Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Türkiye’de beş yıl ve üzeri sürede görev yapmış büyükelçilere yönelik proje kapsamında gerçekleşen ziyarette konuk büyükelçiye, rektör yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Kösecik ve Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu refakat etti.

Proje ekibinin sorularını cevaplayan Büyükelçi Kadirov, Türk-Özbek ilişkilerinin köklü geçmişine vurgu yaparak, iki ülke ilişkilerinin son derece anlamlı bir temel üzerine inşa edildiğini belirtti. Türkiye’de 8 yılı aşan diplomatik hizmeti süresince Türk meslektaşlarından dostane bir muamele gördüğünü ifade eden Büyükelçi Kadirov, bu süreçte iyi niyet faktörünün önemine dikkat çekti. Konuk Büyükelçi onuruna verilen yemekte ise rektör yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Kösecik ve Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üniversite yetkilileri, ziyaret anısına Kadirov’a teşekkür plaketi takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: