KİK'te adı yolsuzluğa karışan üç kişi açığa alındı

Yolsuzluk operasyonu ile gündeme gelen Kamu İhale Kurumu (KİK)'ndan yapılan yazılı açıklamada, biri kurul üyesi...

Yolsuzluk operasyonu ile gündeme gelen Kamu İhale Kurumu (KİK)'ndan yapılan yazılı açıklamada, biri kurul üyesi olmak üzere adları yolsuzluk suçlamasına karışan ve haklarında tutuklama kararı verilen üç kişinin görevlerinden uzaklaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, söz konusu kişiler hakkında idari soruşturma da başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, kurul üyesi hakkında rahatsızlığı nedeniyle gözaltı kararı kaldırıldığından ve henüz mahkemeye çıkarılmadığından adli sürecin yakından takip edildiği belirtildi. KİK’in TCK’nın 285’inci maddesi çerçevesinde soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi ve devam eden soruşturmayla ilgili hassas davranıldığı belirtilen açıklamada, “Kuruma yönelik haksız isnat ve yorumlarda bulunulması konusunda gerekli özenin gösterilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz