Kıl Testereden Yaptıkları Eserler Beğeni Topluyor

Kars Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memurunun kıl testereden yaparak sergiledikleri ahşap eserler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memurunun kıl testereden yaparak sergiledikleri ahşap eserler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde Bomba İmha Uzmanı olarak görev yapan Hasan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıl testereden yaptıkları 60 ahşap eseri Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla sergilediklerini söyledi.

5 yıldır kıl testereden ahşap oymacılığı yaptığını ifade eden Arslan, "Kars'a geldiğimiz zaman görevimizin dışında ne yapabiliriz diye düşündük. Bu işe Antalya'da çalışırken başlamıştım. Malzemelerimi getirip bu işe burada da devam edebilirim diye düşündüm. Ağaçlarımızı temin ettik. Görevin dışında hobi olarak, boş vakitlerimizi geçirmek için bu sanatı ileriye taşımak amaçlı girişimlerde bulunduk" dedi.

Reklam
Reklam

Arslan, emniyet personeli arkadaşı Murat Yıldız'la bu işi yürüttüğüne değinerek, şunları kaydetti:

"O da ilgilendi, değer verdi ve özendi. Görevi haricinde o da zamanını harcadı. Onunla birlikte 2 yıldır Kars'ta kendimize ufak bir atölye kurduk. Orada Arapça, Osmanlıca ve hat sanatı üzerine çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız epey birikti. 60'ın üzerinde eserimiz ortaya çıktı. Biz de Polis Haftası münasebetiyle böyle bir girişimde bulunduk. Ziyaretçi ilgisinde memnunuz. Sergi, gelen misafirlerimiz tarafından çok beğenildi."

Yıldız da, Arslan ile birlikte bu işi sürdürdüğünü belirterek, Kars'a böyle bir hizmet verdikleri için mutlu olduklarını bildirdi.

Sergide 60 ahşap eser bulunduğunu dile getiren Yıldız, "Bazılarını ben, bazılarını da Hasan ağabey yaptı. İnşallah Karslı'ların hoşuna gitmiştir. Onlara bu çalışmaları sunmaktan dolayı ayrıca mutluyuz. Vatandaşların sergimizden çıkarken bize teşekkür etmeleri bizi onure ediyor" diye konuştu.

Eserleri sergiye yetiştirmek adına yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Yıldız, eserlerin içinde tuğralar, Arapça yazılar, ahşaptan saatler ve süs eşyalarının yer aldığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: