Kılavuz Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

TOKİ tarafından yapılacak 900 konut yapımında kullanılacak Sivas Belediyesi eski Saha Amirliğine ait yerlerin yıkım...

TOKİ tarafından yapılacak 900 konut yapımında kullanılacak Sivas Belediyesi eski Saha Amirliğine ait yerlerin yıkım çalışmalarına başladı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptığı açıklamada “ 54 Bin metrekare alan üzerinde TOKİ ile Kılavuz kentsel dönüşümünde kullanılmak üzere takas usulü ile verilen bir alandır. Bu alan 900 konuttan ibaret bir inşaat alanı haline dönüştürülecektir. İşin ihalesi yapılmıştır. TOKİ proje değişikliğine giderek daha güzel bir projeyle geldi. Burada yapımı tamamlanacak konutlardan 250 konut da belediyemizin olacaktır. Şu anda ihaleyi kazanan firma yetkilileri Sivas’a geldiler. Alanı kendilerine teslim etme aşamasındayız. TOKİ’den den henüz projeleri almadılar. Firma bir ay içerisinde de TOKİ’den den projeyi alınca buranında temelini atma imkânına kavuşmuş olacağız. Yine firmanın talebi ile beton şantiyesinin kurulacağı alanları kendi alanlarımız içerisinden rahat çalışmaları için verdik. Belediye birimlerinin yeni sahaya taşınma faaliyetleri de var. Eski binalarımızı yıkarak alanı TOKİ ve müteahhit firmasına alanı boş bir şekilde devretmeye gayret ediyoruz. Bu yıl inşaat yapım şartları mevsimsel olarak müsait olduğu takdirde kabası bitirilecek. Buranın önümüzdeki yılsonu da teslimi planlanıyor” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: