Kılıç: Devlet Ve Vakıf Üniversiteleri Sayesinde Mana Köklerimize Dönüş Yapacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devlet ve vakıf üniversiteleri sayesinde yeniden bilimsel buluş yapmaya...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devlet ve vakıf üniversiteleri sayesinde yeniden bilimsel buluş yapmaya başlayacağımızı ve 80 sene önceki mana köklerine yeniden dönüş yapacağımızı söyledi.

Kayseri Melikşah Üniversitesi 2012 – 2013 akademik yıl açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı törenle yapıldı. Tören sonrası 250 kişilik öğrenci yurduda hizmete açıldı. Melikşah Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törene Bakan Kılıç’ın yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca, belediye başkanları, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci hazır bulundu.
Törende konuşan Bakan Suat Kılıç, üniversitenin yeni akademik yılının ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Kendisinden önce bir konuşma yapan Haitili öğrenciyi anımsatan Kılıç, “Kurduğu cümleler ve kullandığı dil bizim anadilimiz. Ama o dil aslında bu çatı altında toplanan 38 milletin sevgi ve barış dili. Bu dil inşaalah belki yarım yüzyıl sonra bütün insanlığın sevgi ve kardeşlik dili olacak. Bu dili yaşatan dünyanın dört bir tarafındaki farklı din, dil, ırk ve farklı coğrafyalarda yaşayan milyonlarca genci aynı sevgi dili kümesinde buluşturan eğitim çalışanlarını yürekten takdir etmek milletimiz adına büyük bir vefa borcudur.” dedi.

Reklam
Reklam

Aynı akademik yıl açılışında ildeki 4 üniversite rektörünün de bulunduğunu belirten Bakan Kılıç, bunun büyük bir birliktelik olduğunu vurguladı. Kayseri’de 1920’li yıllarda ilk yerli uçağın üretildiğini anımsatan Bakan Kılıç, “Aradan geçen yıllarda hazıra alıştırılarak, borçlandırarak, kredilere mahkum ederek, başkalarının savunma sanayisini almaya mecbur ederek bizi bilimsel bilgiden, üretimden kopardılar. Nihayetinde elin eline bakmaya mahkum edildik. Devletimiz ve Melikşah gibi vakıf üniversiteleri sayesinde bu milleti yeniden bilimsel buluş yapmaya ve 80 sene önceki mana köklerine dönüş yapma imkanı bulacağız” diye konuştu.
Okumanın yaşının olmadığına en güzel örneğinin Hacı Boydak olduğunu belirten Kılıç, “Hacı bey liseyi Türkiye’nin en büyük sermaye şirketlerinin birisinin başındayken dışarıdan bitirdi. Şimdi de açık öğretimden üniversite bitirme çabası gösteriyor. O nedenle Kayseri’nin üniversiteleri kadar sanayici ve iş adamından da istifade edin.” dedi.

Üniversitelerin bilginin yoğrulup çoğaldığı mekanlar olduğunu ifade eden Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca da, eğitim öğretime 2009’da başlayan Melikşah’ın şu anda 4 fakülte ve 16 bölümde hizmet verdiğini söyledi. Önümüzdeki sene sağlık bilimleri fakültesi ve yabancı dil yüksek okul için öğrenci alacaklarını belirten Özkanca, “Şu anda 2 bin 300 öğrenciye eğitim veriyoruz. Lisans programlarımızda 37 ülkeden 159 yabancı öğrencimiz var.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Başkanvekili Şükrü Boydak’a üniversite senatosu tarafından kararlaştırılan fahri doktora unvanları verildi. Hacı ve Şükrü Boydak’a Rektör Özkanca cübbe giydirdi. Bakan Suat Kılıç da, üniversite kampüsü içinde Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu ve Gülhanım – Mehmet Boydak tarafından yaptırılan yurtların açılışı yapıldı. Kılıç, hayırsever Palamutoğlu ve Boydaklara plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: