Kılıç: Fatih Projesi eğitim için büyük bir adım

Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Fatih Projesi kapsamında 17 pilot ilde lise öğrencilerine dağıtılan...

Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Fatih Projesi kapsamında 17 pilot ilde lise öğrencilerine dağıtılan tablet bilgisayarların eğitim alanında atılmış büyük bir adım olduğunu söyledi.
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti, kısa süre önce göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç önümüzde çağı şekillendirecek insanların, bilgi teknolojisine sahip olan insanlar olacağını söyledi.
Kılıç “Teknolojiyi bilgi amaçlı kullanabilmek günümüzde çok önemlidir. Bilgi teknolojisini kim iyi kullanırsa gelecek çağı o şekillendirecektir. Bu anlamda ülkemiz büyük bir adım atmış oldu. Teknoloji size geldiğinde bir alt yapınız olması ve gençlere de iyi adapte etmeniz, onun sizi yönetmesine izin vermeden onu yönetmeniz gerekiyor. Teknolojiyi yönlendirecek bilgiye sahip olmak gerekir. Şu bir gerçektir ki bizim çocuklarımız teknolojiyi kullanmada bizden daha ilerideler. Teknolojiyi geliştirecek bilgi ile donanımlı gençler yetiştirmemiz şarttır. Ülkemizdeki genç ve dinamik nüfusu bilgi ile donatırsak işte o zaman gelecekte dünyayı şekillendirecek gençler yetiştirmiş oluruz.” dedi.
Osmaniye’de her gün birkaç okulu gezerek bilgi aldığını kaydeden Kılıç, gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak için çeşitli projelere ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
Osmaniye’nin eğitim alt yapısının oldukça iyi bir noktada olduğunu ifade eden Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Milli Eğitim Müdürü Kılıç’ın Ankara’daki tecrübeleri ile kentte başarılı olacağına inandığını söyledi.
Türkiye’nin eğitimde Tablet Bilgisayar sistemine geçmesinin büyük bir atılım olduğunu kaydeden Cihangir, “Ülkemiz eğitimin yanında, sağlık ve diğer alanlarda büyük atılımlar yaşıyor. Önceki dönemlerde her sınıfa, hocaya göre kitap, defter değişiyordu. Ama şu anda Tablet bilgisayar sistemine geçiliyor. Bu büyük bir adımdır. İşte bu anlamda eğitim büyük önem taşımaktadır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri yetiştiren eğitim camiasının da bilgi ve birikimi çocuklarımıza en iyi şekilde aktarması önemlidir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz