Kılıç: Fenerbahçe'nin Haklarının Korunması Yönünde Tavrımızı Ortaya Koyacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA tarafından Fenerbahçe'ye verilen cezayla ilgili olarak sarı -...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA tarafından Fenerbahçe'ye verilen cezayla ilgili olarak sarı - lacivertli takımın haklarının korunması yönünde tavırlarını ortaya koyacaklarını söyledi.

Point Hotel Barbaros'ta gerçekleşen Uluslararası Spor Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, organizasyon ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

UEFA'nın Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye, Bate Borisov maçında sahaya dışarıdan atılan yanıcı madde sebebiyle verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasını değerlendiren Suat Kılıç, sarı - lacivertli takımın mücadelesine devam edeceğini belirterek, "Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), Fenerbahçe'nin UEFA nezdindeki girişimlerine destek verecektir. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu süreçte Fenerbahçe'nin haklarının korunması yönünde tavrımızı ortaya koyacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Suat Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu hatırlatarak, "Biz 1,5 yıldır bu kanunun harfiyen uygulanması için taraflara çağrıda bulunuyoruz. Ancak 6222 sayılı kanunu, tek başına polisi, savcısı uygulayamaz. Bu kanun, polisiyle savcısıyla taraftar dernekleriyle kulübüyle herkesin müştereken uygulaması gereken bir kanundur. Yönetmeliği çıkararak Resmi Gazete'de yayımladık. Bu yönetmelikte TFF'ye düşen görevler var. Bu yönetmelikte futbol kulüplerine, taraftar derneklerine düşen görevler var." şeklinde konuştu.

Üzerine vazife düşenlerin bu kanunu açıp okuduklarını zannetmediğini dile getiren Bakan Kılıç, "Sorumsuz bir grubun sorumsuz bir davranışı koskoca bir camiayı uluslararası kamuoyu nezdinde de kendi futbol kariyerinde de çok güç durumlarla karşı karşıya getirebiliyor. Bugünden tezi yok tüm tarafların gerekirse Spor Genel Müdürlüğü'müzün koordinasyonunda bir araya gelmeleri kanunun uygulanmasıyla ilgili hassasiyetleri bir arada gözden geçirmeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"BİR GRUBUN, BİR CAMİAYI BU KADAR GÜÇ DURUMA SOKMASINA HİÇ KİMSENİN SEYİRCİ KALMAMASI LAZIM"

Suat Kılıç, Fenerbahçe'nin Türkiye'yi Avrupa'da temsil ettiğinin altını çizerek, "Yazıktır günahtır Fenerbahçe bir Türk takımı. Maliyetler ortada, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil etmesi ve başarılı olması, hem kendi puanını hem de Türkiye'nin puanını arttırması toplumsal beklentiyken, sorumsuz bir kişinin ya da grubun tek başına yaptığı bir eylemle bir camiayı bu kadar güç duruma sokmasına hiç kimsenin seyirci kalmaması lazım." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: