Kılıç “fiziksel Aktivitesizlik Önde Gelen Ölümler Arasında Yer Alıyor”

Didim Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Veysel Kılıç, fiziksel aktivite eksikliğinin dünya genelinde önde gelen...

Didim Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Veysel Kılıç, fiziksel aktivite eksikliğinin dünya genelinde önde gelen ölümler arasında yer aldığını belirtti.

Fiziksel Aktivitelerin insan sağlı açısında önemine değinen Didim Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Veysel Kılıç Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili olarak yaptığı çalışmalara değindi. Kılıç, “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yeter¬siz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamama¬sı ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri ol¬muştur. Bakanlığımız tarafından yayımlanan 'Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım' araştırma raporuna göre toplum genelinde düzenli olarak fiziksel aktivite yapanların tüm topluma oranının yüzde 3,5 düzeyinde kaldığı görülmektedir. Diğer bir değişle toplumun %96,5’i düzenli olarak fiziksel aktivite yapmamaktadır. Fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölümlerin önde gelen dördüncü risk faktörü olarak belirlenmiştir. Bu nedenle, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın amaçlarından birisi toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Programın B.6 başlığının içeriği sadece toplumun fiziksel aktivite konusunda alışkanlığı kazandırılmasına yönelik aktiviteleri kapsamaktadır. Şişmanlığın ve şişmanlığın neden olduğu sağlık sorunlarının önlenmesi için çocukluktan itibaren hayat boyunca gayret edilmesi gerekmektedir. Sağlıklı beslenme ile birlikte oyun, spor ve açık hava aktiviteleri gibi çeşitli fiziksel aktivitelere önem verilmelidir. Yetişkinler için günde en az 30 dakikalık tempolu aktiviteler, çocuklar için ise günde 60 dakikalık tempolu fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. Fiziksel aktivitenin türü seçilirken bireyin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu, fiziksel uygunluğu, vücut ağırlığı, istekliliği vb faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasında fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kullanılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda Didim Toplum sağlığı dünya yürüyüş günü Etkinlikleri sebebiyle sloganlarımız, 'Doğru Besin Bol Hareketle, Gülümse Geleceğine Spor Yap, Formunu Koru Hergün Düzenli Fiziksel Aktivite Yapın Hareketli Yaşam, Sağlıklı Yaşam, Vücudunu Spor Yaparak Güçlendir, Dengeli Beslen, Sağlıklı Ol, Spor Yap, Kemiklerini Güçlendir, İnternette Değil, Açık Havada Dolaş, Stresle Baş Etmek İçin Spor Yap'tır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: