Kılıç: ''Gençlerde işsizlik oranı yüzde 22''

Samsun - (AA) Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Salih Kılıç, Türkiye'deki genç nüfus yapısındaki işsizlik oranının yüzde 22'leri bulduğunu savundu.

Türk-İş tarafından, Atakum Türk-İş Eğitim Merkezinde "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 88. Yılı'nda Türkiye'de Gençliğin Sorunları ve Çözüm Yolları" adıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Kılıç, Türkiye'de gençliğin önündeki en önemli sorunun işsizlik olduğunu vurguladı.

Sahip olduğu genç nüfusun Türkiye'nin gücü olduğunu ifade eden Kılıç, bu gücün hayata geçirilebilmesi için gerekli yatırımlara ağırlık verilmesinin şart olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

"Gençlerimizin işsizlik belasından kurtarılması için gerekli yatırımların yapılmasının zaruri olduğu bir dönemden geçmekteyiz" diyen Kılıç, gençlerin sorunlarına karşılık başta siyasi partiler olmak üzere bütün toplum kuruluşlarının daha duyarlı olmasını istedi.

Kayıt dışı çalışan gençlerin de işsizlik oranlarını artırdığına değinen Kılıç, gençlerin istihdamında taşeronlaşmaya doğru gidildiğini, gençlerin çoğunun sosyal güvencesi olmadığını belirtti.

Gençlerin istihdam sorununun çözülmesi için öncelikle eğitim ve öğretimin iç piyasalarının ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, bunun sağlanması halinde gençlerin istihdam edilebilirliğinin de sağlanmış olacağını vurguladı.

Genç işsizliğin ortadan kaldırılması için Türk-İş olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceklerini söyleyen Kılıç, "Türkiye'de genç nüfus yapısındaki işsizlik oranı yüzde 18, yüzde 4 eksik istihdamla beraber yüzde 22'leri bulmaktadır. Gençlerimizin en önemli sorunu olan işsizlik ve yoksulluğun giderilmesi, gelecek güvencesinin sağlanması konusunda hükümetlerle beraber işverenlere de büyük görevler düşmektedir"dedi.

Reklam
Reklam