Kılıç: Kent Kampüs Hastanesi Inşaatı Devam Edecek

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, kent kampüs hastane inşaatının, yüklenici firmalardan birisinin iflas...

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, kent kampüs hastane inşaatının, yüklenici firmalardan birisinin iflas etmesi nedeniyle yarıda kaldığını, ancak inşaat sürecinin yeni bir ihale ile devam ettirileceğini açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Kılıç, şehir gündemindeki konuları dile getirdi. Kılıç, geçen yıl temeli atılan Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yanındaki kent kampüs hastanesi inşaatının durmasıyla ilgili spekülasyonlara açıklık getirdi. İl Başkanı Kılıç, eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'ın bakanlığı bırakmasıyla hastane inşaatının durdurulması arasında bir bağın bulunmadığına dikkat çekerek, "Kent Kampüs Hastanesi hükümetin yatırımı. Bu yatırımın durdurulması asla söz konusu değil. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bakanlıktan ayrılmasıyla da alakalı değil. Sadece ihaleyi alan firmalardan birisi işi bıraktı. Diğer firmanın da işi devam ettirmeme niyeti var. Ya yeni bir ihale yapılacak ya da önceki ihalede ikinci olan firmaya inşaat verilecek. Bu hastanemiz için İl Özel İdaresi hesaplarında 130 milyon lira nakit olarak bulunmakta." dedi.

Reklam
Reklam

EKONOMİK FORUM 26 MAYIS'TA

Geçen ay yapılması planlanan, ancak bazı teknik aksaklıklardan dolayı iptal edilen Ekonomik Forum'un 26 Mayıs'ta Palandöken Dağı'ndaki Xanadu Otel'de gerçekleştirileceğini ifade eden Kılıç, "Ekonomik forumda Erzurum'un ekonomik problemleri çözülecek. Ortak akıl anlayışının hakim olacağı forumda şehrin ekonomik problemlerinin çözümüne ışık tutulacak. Geniş katılımlı gerçekleşecek olan forum Erzurum'un ekonomik geleceğini de mercek altına alacak." şeklinde konuştu.

3 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN ŞAPA YAKALANDI

AK Parti İl Başkanı, Erzurum'da 23 köyde 3 bin büyükbaş hayvanda şap hastalığının tespit edildiğinin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerekli çalışmaların başlatıldığını dile getirdi. Kılıç, şap hastalığı görülen köyler ile çevresindeki köylerde de karantina ve aşılama çalışmalarının başlatıldığına vurgu yaptı. Kılıç, Erzurum EBK'nın büyükbaş hayvan alımlarına da başladığını sözlerine ekleyerek, "EBK canlı hayvan alımlarını başlattı. Ancak bir ay sonraya gün veriyor. Kilogramı 15 liradan kesim gerçekleştiriyor. Aşırı bir talep yoktur." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: