Kılıçarslan Camisi'nin Inşaatı Sürüyor

Edremit ilçesindeki Çam Tepe'de yapımına başlanan ve Edirne'deki Selimiye Cami'nin modern bir benzeri olan 4 minareli, 12 şerefeli Kılıçarslan Camisi'nin

Edremit ilçesindeki Çam Tepe'de yapımına başlanan ve Edirne'deki Selimiye Cami'nin modern bir benzeri olan 4 minareli, 12 şerefeli Kılıçarslan Camisi'nin inşaatı tüm hızıyla ilerliyor.

Edremit Belediyesi ve Edremit halkının destekleriyle yaptırılan Kılıçarslan Cami'nde minare temellerinin ardından cami temel tabla betonları atıldı, kat kiriş ve kemer kalıp çalışmalarına geçildi.

Adeta bir "Türk-İslam Sanatları Müzesi" şeklinde tasarlanan cami, 2013 yılında ibadete açılacak. Camide yaklaşık 4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Reklam
Reklam

Adana Sabancı Camisi'nin Mimarı Necip Dinç tarafından projelendirilen yapıda 56 metre yüksekliğinde 4 minare ve bu minarelerde de toplam 12 şerefe yer alıyor.

Selimiye ve Taç Mahal gibi 3 nolu denge planı üzerine inşa edilen yapı, Edirne'deki Selimiye Cami'nin modern inşaat teknolojileri kullanılarak çağdaş bir yorumlaması olanak nitelendiriliyor.

Muhabir: Emrah Elmas

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: