Kılıçarslan Gazi Türbesi Sizyarete Açıldı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki Temenni tepesinde bulunan Kılıçarslan Gazi Türbesinin gerekli düzenlemeleri Ürgüp Belediyesi tarafından yapılarak...

Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki Temenni tepesinde bulunan Kılıçarslan Gazi Türbesinin gerekli düzenlemeleri Ürgüp Belediyesi tarafından yapılarak ziyarete açıldı.

Türbede gerçekleştirilen çalışmaları inceleyerek türbeyi ziyaret eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bölgenin manevi sahiplerinden olan ve Temenni tepesinde bulunan Kılıçarslan Gazi’nin türbesinin belirli bir süreden beri ziyarete kapalı olduğunu hatırlattı. Yıldız, belediyelerinin halktan gelen yoğun talep doğrultusunda yapmış olduğu temizlik, tefrişat ve aydınlatma hizmetlerinden türbenin yeniden ziyarete açıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

‘KILIÇARSLAN GAZİ KİMDİR?’

Tarihsel süreçte prensler, emirler, vali ve sultanlar yenilgi ve kaçgunlarda, tüneller ve yer altı şehirleri ile önemli bir güvenlik merkezi olan Ürgüp’e sığınırlardı. Anadolu Selçukluları döneminde sultanların kardeş kavgaları ve Moğol istilasında, Selçuklu sultanları IV Rüknettin Kılıçarslan ve III. Alaattin Keykubat da Ürgüp’e sığınmışlar ancak yakalanarak öldürülmüşlerdi.

Ürgüp Halkı Moğollara karşı bağımsız Selçuklu devleti ideali uğruna şehit olan Kılıçarslan Gazi’yi unutmamış hatırayı yaşatmak için 1852 yılında türbeyi Kayseri Valisi Vecihi Paşa tarafından yaptırılmıştır. Türbenin asıl mermer kitabesi , çivit mavisi zemin üzerine iki sütun olarak yazılı olup, Ürgüp Müzesinde bulunmaktadır. (MÖZ-ZB-Y)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: