Kılıçaslan Fen Lisesi, YGS Ve LYS’de Türkiye Dördüncüsü Oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başarı istatistiklerini yayımladı. Yapılan değerlendirme sonucunda Kayseri Özel Kılıçaslan Fen Lisesi, ülkemizdeki 8 bin 279 lise arasında Türkiye 4’üncülüğüne imza attı.

Kılıçaslan Fen Lisesi öğrencileri, sosyal net ortalamasında Türkiye 4’üncüsü,Türkçe -matematikte Türkiye 5’incisi, fende Türkiye 9’uncusu, LYS Fizikte Türkiye 6’ncısı, Mat-fen puanında Türkiye 7’incisi, coğrafyada Türkiye 8’incisi, YGS 1-2 ve 4 puan türlerinde de Türkiye 6’ıncısı oldu. Öğrenciler bu sonuçlarla birlikte üniversite sınavlarındaki bütün kriterlere göre Kayseri birinciliği de elde ederken, yine bütün puan türlerinde ilk 10 okul arasında yer alarak Kayseri’nin gözbebeği oldu.

Reklam
Reklam

Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, “ÖSYM’nin açıkladığı bu derecelerle okulumuzun kitlesel ortalamada da çok başarılı olduğu bir kez tescillenmiş oldu. Bu başarının elde edilmesinde katkı sağlayan öğrencilerimize, bize güvenerek çocuklarını teslim eden anne-babalara, fedakârca çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, önümüzdeki hafta yapılacak 2013 YGS’de de öğrencilerimden yine büyük başarılar beklerken sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: