Kılıçaslan Liselerinde "Dil Bayramı" Kutlandı

   KAYSERİ (AA) -  Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde  26 Eylül Dil Bayramı etkinlikleri dolayısıyla "Dilimiz ve Edebiyatımız" konulu konferans düzenlendi.

KAYSERİ - Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde 26 Eylül Dil Bayramı etkinlikleri dolayısıyla "Dilimiz ve Edebiyatımız" konulu konferans düzenlendi. Kılıçaslan Liseleri Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Türk Dili Uzmanı Reşat Yıldırım, dili güzel konuşmanın insanın faziletini gösterdiğini söyledi. Liseli ve üniversiteli gençlerin şiire zaman ayırması gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Türkçe öğretimi yalnızca bir dilbilgisi öğretimi olarak görülmemeli, dili ve kültürü oluşturan değerler bütünü olarak görülmelidir, atalarımızdan bize en güzel şekliyle gelen Türkçemizin estetik değerlerine sahip çıkmalı ve gelecek nesillerimize güzel bir dil bırakmalıyız, bu bağlamda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek zorundadır." Konferansın ardından Dil Uzmanı Reşat Yıldırım'a günün anısı olarak Edebiyat Zümre Başkanı Hüseyin Say tarafından teşekkür plaketi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: