Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri’nde LYS yerleştirme sevinci

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Kılıçaslan ve Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, 2011...

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Kılıçaslan ve Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, 2011 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) öğrencilerinin kazandığı 55 tıp fakültesi ve 39 hukuk fakültesiyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Okullar, yüksek yerleştirme oranıyla ve kazanılan seçkin üniversitelerle Kayseri’nin gururu oldu.
2011 LYS'de Özel Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri öğrencilerinden, 55'i tıp fakültesine yerleşirken, 39'u da hukuk fakültesini kazandı. Diğer öğrenciler de çok sayıda mühendislik, uluslararası ilişkiler, diş hekimliği, eczacılık, iktisadi ve idari bilimler fakültelerine ve diğer seçkin bölümlere yerleşmeyi başardı. Okul birincilerinden Yusuf İkbal Erdoğdu, Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesini tercih ederken, Yasin Duran da Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni burslu olarak kazandı.
Elde edilen başarıyla ilgili bir açıklama yapan Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, "2011 LYS’de ülkemizin en seçkin üniversitelerine Özel Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liselerinin birçok öğrencisi yerleşti, Türkiye sıralamasında ilk bin öğrenci arasına 32 öğrencimiz girmişti, onların tamamına yakını ilk tercihine girmeyi başardı. Öğrencilerimiz bu yıl daha çok tıp fakültesini ve hukuk fakültesini tercih etti, geleceğimiz bu altın gençlere emanet, bizlere büyük bir gurur yaşatan bu yavrularımızla ne kadar övünsek azdır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz