Kılıçaslanlı Öğrencilerden Çanakkale Çıkarması

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, öğrencilerinden 51 kişilik bir grup 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı...

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, öğrencilerinden 51 kişilik bir grup 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Bursa ve Çanakklale’ye kültür turu düzenledi.

Gazi hakkında bilgi veren Kafile Başkanı Rahim Süzen, “Bursa Ulu Camii’nde başlayan kültür turu, Osman ve Orhan Gazi Türbeleri, Üftade Hz. ve Nilüfer Hatun Türbesiyle devam etti. Daha sonra şehitler diyarı Çanakkale’ye geçtik. Rehber eşliğinde atalarımıza saygı yürüyüşü yaptıktan sonra Kirte Tepe’de, Şehitliklerde, Seyit Onbaşı Anıtı’nda, Conkbayır’da, Kılıçbayır’da ve atalarımızın kanıyla değer kazanmış diğer topraklarda incelemelerde bulunduk. Gezimizde zaman zaman duygu dolu anlar da yaşadık” dedi.

Reklam
Reklam

Süzen, gençlik haftası kapsamında okullarda birçok sosyal ve kültürel organizasyonlar düzenlendiğini söyleyerek, “Biz de dokuzuncu sınıf öğrencilerimizden oluşan bir ekiple bu anlamlı haftayı Çanakkale’de değerlendirmek istedik. Bu geziyle hem atalarımızın eşsiz destanını yerinde gördük hem de Cumhuriyetimizin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün komuta ettiği topraklara ayak basarak O'nu saygıyla yad ettik.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: