Kılıçdaroğlu: 2B Arazi Bedelleri Emlak Vergisi Üzerinden Hesaplansın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya gezisinin altıncı durağı olan Kaş ilçesinin Kınık beldesinde halka...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya gezisinin altıncı durağı olan Kaş ilçesinin Kınık beldesinde halka hitap etti. Belediyenin açık pazaryeri alanına parti otobüsüyle gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'na Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya, Muğla, İzmir ve Burdur milletvekilleri, civar belediye başkanları ve parti yetkilileri eşlik etti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Buraya niçin geldim biliyor musunuz? En büyük derdiniz olan 2B arazilerinin size satışında yardımcı olmak için geldim. Ülkemizde en çok 2B arazisi bulunan il Antalya. Bu yerler size babadan dededen kalmış, dolayısıyla yıllardır ekip biçtiğiniz araziler. 2B arazileri için belirlenen bedellerin ödenmesi mümkün değil. Biz ana muhalefet partisi olarak diyoruz ki 2B arazilerinin fiyatı, emlak vergisi üzerinden olsun. Sen hangi bedel üzerinden vergi alıyorsan, bu arazilerin bedeli de o vergi üzerinden hesaplansın. Böylelikle vatandaşımız, mağdur olmayacağı bir bedel ödeyerek, babasından dedesinden kalan ve yıllarca ekip biçtiği araziye sahip olsun. Antalya'da sizinle buluşmamızın meyvesini de aldık. Arkadaşlar haber verdi, 2B arazi bedelleri için yeni bir yasa teklifi hazırlayıp sunmak için Meclis'i topluyorlar. İşte ana muhalefetin faydası bu."

Reklam
Reklam

Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ben size yıllar önce gelip deseydim, bu cennet vatanımız samanı ithal edecek duruma düşecek, bana inanır mıydınız? Bugün ülkemiz çok yanlış yönetiliyor ve samanı ithal edecek duruma düştü. Tarım ve hayvancılığı bitirdiler. Sordum, 10 yıl önce domates 1 lirayken şimdi 1 lira 20 kuruş olmuş. Sadece 20 kuruşluk bir zam ama gübreye, ilaca ne kadar zam? Daha bitmedi, şimdi de kuyu sularınıza sayaç bağlayıp parasını alacaklar."

CHP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mardin'deki konuşmasında, "Biz her türlü milliyetçiliği ayarlarımızın altına almış bir iktidarız." dediğini belirterek, "Milliyetçilik, yurtseverlik demektir, kafatasçılık demek değildir. Altı okumuzdan biri milliyetçiliktir." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra halkı selamlayarak Elmalı ilçesine hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz