Kılıçdaroğlu: Aklını Kiraya Verenden Akil Insan Olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Görüşü ne olursa olsun, biz düşünen herkese saygılıyız. Ama kendisine...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Görüşü ne olursa olsun, biz düşünen herkese saygılıyız. Ama kendisine 'akil insan' deyip siyasi otoritenin propagandasını yapan kişi akil insan değildir. Aklını kiraya veren insandan akil insan olmaz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çözüm süreci ile ilgili CHP’nin konuşmadığı yönünde eleştiriler geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Oysa konuşuyoruz. Aslında, bizim duymak istediklerimizi neden söylemiyorsunuz, diyorlar. Sadece kendilerinin duymak istediklerini CHP’den duymak istiyorlar. Sizin duymak istediklerinizi değil bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa ancak onu söyleriz, onun arkasında dururuz. ‘CHP sürece neden destek vermiyor?’ Sürecin ne olduğunu bilen var mı? Bir kitap düşünün, kitabın üstünde İmralı süreci yazıyor, üstü çizilmiş. Arkasından, çözüm süreci, üstü çizilmiş. Sonra barış süreci. Yazana bakıyorsun. Abdullah Öcalan ve Recep Tayyip Erdoğan. Kitabı önünüze koyuyorlar. Kitap hakkında yorum yap, diyorlar. Okuyayım diyorsunuz. ‘Hayır okumayacaksın.’ Okumadan, bilmeden nasıl konuşacaksınız?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR"

AK Parti’nin 'kervan yolda düzülür' mantığı ile hareket ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Arka planı bu kadar karmaşık bir sorun böyle bir mantık ile çözülmez." ifadesini kullandı.
Akil İnsanlar'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan, bu 63 kişiyi kendi milletvekili listesini belirler gibi belirledi." dedi.

Süreç hakkında kimsenin tam olarak bilgi sahibi olmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Bunlar nasıl akil adam? Konuyu bilmiyorsun, çözümü bilmiyorsun, neye gidiyorsun. Ne anlatacaksın şimdi sen? Neyi tartışacağız bu ülkede?" diye sordu.

"Akil insanlar reklam bölüm" diyen Kılıçdaroğlu, "Görüşü ne olursa olsun, biz düşünen herkese saygılıyız. Ama kendisine akil insan deyip siyasi otoritenin propagandasını yapan kişi akil insan değildir. Aklını kiraya veren insandan akil insan olmaz." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz