Kılıçdaroğlu: Anayasa’nın Gösteri Ve Yürüyüş Hakkı Ihlal Edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “1 Mayıs emek, örgütlülük, demokrasi, cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük ve barış...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “1 Mayıs emek, örgütlülük, demokrasi, cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük ve barış demektir.” dedi.

Bir Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaşamları boyunca emeği, örgütlülüğü, demokrasiyi, cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve barışı savunan emekçilerin, işçilerin bayramını kutladı.

Kılıçdaroğlu, mesajında, Anayasa’nın temel hak ve özgürlüklerle ilgili hükümlerinden biri olan gösteri ve yürüyüş hakkının ihlal edildiğine ifade etti. Kılıçdaroğlu, ileri demokrasi diye diye demokrasinin katledildiğini savunarak, yasak bölge ilan edilen Taksim’den çok uzaklarda, CHP genel başkan yardımcılarını, milletvekilleri, aydınlar, işçilere yapılan müdahaleyi kınadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: