Kılıçdaroğlu: Barıştan söz edenler, eylemleriyle de barıştan yana tavır almalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, içte ve dışta barıştan söz edenlerin, eylemleriyle, söz ve davranışlarıyla...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, içte ve dışta barıştan söz edenlerin, eylemleriyle, söz ve davranışlarıyla barıştan yana tavır almaları gerektiğini söyledi.
Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kılıçdaroğlu, "Biliyoruz ki barış, barışı isteyenlerindir, barıştan yana olanlarındır ve barışı hak edenlerindir." dedi. Savaş hazırlığı yapanlarla, savaşı zenginleşme, sömürü ve sömürgeleştirme aracı görenlerin barıştan bahsetmeye veya barışçı görünmeye hakkı olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, barışın evrensel olduğuna dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"İçte ve dışta barıştan söz edenlerin, eylemleriyle, söz ve davranışlarıyla barıştan yana tavır almaları, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saygı duymaları, insan haklarını ayaklar altına almamaları, özellikle de emperyal emellerin temsilcisi veya savunucusu olmamalıdırlar. Barıştan yana olmanın bir diğer kriteri de ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duymak ve halkları milletleri emperyal emellerle birbirine düşürmemek, düşürenlere alet olmamaktır. Mazlum milletlere bağımsızlığı kazanmanın ve onurlu yaşamanın ne olduğunu gösteren Gazi Mustafa Kemal’in Türkiyesi’ne yakışan da budur. Bu anlayış Yurtta Barış, Cihanda barış anlayışıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere, komşularımıza, mazlum milletlere ve insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen olacağı bir ülkede, bir coğrafyada, bir dünyada yaşamak özlemiyle sevgiler saygılar sunuyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz