Kılıçdaroğlu: Başbakan ile Genelkurmay Başkanı'nın uzun görüşmesi doğaldır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel arasındaki uzun görüşmeleri “Bu gayet normal bir durum.” şeklinde değerlendirdi.

Hesap uzmanlığı yaptığı yıllarda birlikte çalıştığı Abdullah Güleç'in cenazesine katılmak üzere Gemlik’e gelen Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze namazından önce bir çay bahçesinde arkadaşının ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, "Genelkurmay Başkanı ile Başbakan'ın 3 saat süren görüşmesi ikinci Dolmabahçe midir?" yönündeki bir soruya karşılık, “Hayır, öyle değerlendirmemek lazım. Bu gayet normal bir durum. Genelkurmay Başkanı ile Başbakan'ın görüşmesi normal bir görüşmedir.” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

"Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim yönetmeliğinde değişiklik yaparak evlenenlerin de liselere devam etmesini sağladığı" yönündeki soruya ise Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: “Milli Eğitim Bakanı bile bunu kabul etmedi. Bakan net açıklama yaparsa o zaman konuşuruz. Böyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum.”

Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın eski şoförünü transfer ettiği yönündeki soruya ise “Bunlar sadece dedikodudur.” şeklinde karşılık verdi.

Gemlik’teki yapılan başkanvekilliği seçimini de değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu hukuki sürecin devam ettiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Bir takım kirli oyunlar sonucunda başkanvekilliği AK Parti’ye geçti. Milletvekillerimiz ve partimiz hukuki süreci takip ediliyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Solaksubaşı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazına katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz