Kılıçdaroğlu: Başbakan Konuşuyor, 15 Dakika Sonra Savcı Harekete Geçiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon davasının görüldüğü Silivri'deki olaylara katılan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon davasının görüldüğü Silivri'deki olaylara katılan CHP milletvekilleriyle ilgili sözlerini, "Başbakan, 'yargı gereğini yapacaktır' diyor, 15 dakika sonra savcı harekete geçiyor. Şu bağımsız yargıya bakın." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Ergenekon davasındaki olaylarla ilgili, "Türkiye’yi dünyaya rezil ettiniz. Oraya gelen yabancılar 'bu nasıl mahkeme, bu nasıl duruşma' diyorlar." dedi. Sağlıklı işleyen demokrasilerde sıkı yönetim mahkemeleri, devlet güvenlik mahkemeleri ve özel yetkili mahkemelerinin olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu mahkemelerin olduğu bir ülkede yargı bağımsız olmaz. Önce bu gerçeği bilmek gerekiyor. İşine gelince yargı bağımsız, işine gelince yargı bağımlı. Deniz feneri davası ne oldu? Neymiş yargı bağımsızmış. Sen onu benim külahıma anlat. Bu ülkede herkes yargının bağımsız olmadığını iyi biliyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın olaylardan ötürü CHP milletvekillerini suçladığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Yasak mı getireceksin? Senin gücün yetmez. Milletvekilleri gidecekler, duruşmayı da izleyecekler. Yargı gereğini yapacaktır, diyor; 15 dakika sonra savcı harekete geçiyor. Şu bağımsız yargıya bakın. Neymiş milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıracaklarmış. Bizim dokunulmazlığa ihtiyacımız yok. Millet için her türlü bedeli ödemeye hazırız biz." ifadelerini kullandı.

Özel yetkili mahkemelerin siyasi otoritelerin sopası olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "O mahkemelerde görev yapan yargıçlara yargıç, savcılara savcı denmez. Biz CHP olarak hiçbir zaman dokunulmazlıkların arkasına saklanmadık. Senin dokunulmazlığın sende kalsın, bizim dokunulmazlıklarımızı kaldırmazsan namertsin." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz