Kılıçdaroğlu: "Benim karşıma çıkamaz"

Mersin gezisine devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yine televizyonda tartışmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, "Yüreğin varsa gel karşıma Recep Bey. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkabilir mi? Ben biliyorum çıkamaz. Çıkması için mangal gibi yürek gerekir" dedi.

Tarsus'da halka seslendikten sonra karayoluyla CHP'nin en az oy aldığı Erdemli'ye geçen Kılıçdaroğlu, burada 3 bin kişiye seslendi. Siyasette halkın talepleri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Halk siyasette yalan dolan olsun istemiyor" dedi.

Sözleri sık sık "Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, "Başbakan olmak benim elimde değil, mühür sizde, Süleyman sizsiniz. Buna karar siz vereceksiniz. Mühürü adaletten yana kullanırsanız, doğruluktan yana kullanırsanız, emekten yana kullanırsanız, biz kendimize düşen size hizmet etme görevine hazırız. Bu sözü size veriyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Kendisi Anayasa değişikliğinden ve meydanlardan korkuyor" sözlerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Her zaman söylüyorum. İstediği televizyon kanalında, seninle tartışmaya hazırım. Yüreğin varsa gel karşıma Recep Bey. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkabilir mi? Ben biliyorum çıkamaz. Çıkması için mangal gibi yürek gerekir. Referandumda 'Evet' derseniz Recep Bey, 'Hayır' derseniz memleket kurtulacak."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Tarsus ve Erdemli'nin ardından Silifke'yi ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyeti ayrıca, 11 Şubat 2006’da "Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya" diye bağıran ve Başbakan Erdoğan'ın "Ananı da al git" dediği çiftçi Mustafa Kemal Öncel'in evini ziyaret edecek.

ANKA

Anahtar Kelimeler: