Kılıçdaroğlu 'biz çözeriz'i hayata geçirmeli

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ,Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorunun çözeceği yönündeki ifadelerini hatırlatarak 'biz çözeriz ifadesini' kullandıktan sonra bu ifadeyi hayata geçirmesi gerekiyor dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorunun çözeceği yönündeki ifadelerini hatırlatarak “Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda 'biz çözeriz ifadesini' kullandıktan sonra bu ifadeyi hayata geçirmesi gerekiyor” dedi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısına gelişi sırasında soruları yanıtlayan Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başörtüsü düzenlemesiyle ilgili olarak CHP'ye yönelik çağrısının hatırlatılması üzerine CHP’nin verdiği sözü hayata geçirmesi gerektiğini dile getirdi. Bozdağ şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Sayın Kılıçdaroğlu, halkoylaması sürecinde başörtüsü sorunu çözeceklerini ve bu konuda öncü olacaklarını ifade ettiler. Sayın Başbakan da bu konuyla alakalı 'O zaman siz gerekli adımları atın biz de sizin arkanızdan gelelim' şeklinde ifade de bulundu. Dün de TESK Genel Kurulu öncesi yapılan görüşmede aynı konular tekrar edildi. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda 'biz çözeriz ifadesini' kullandıktan sonra bu ifadeyi hayata geçirmesi gerekiyor şu anda. Meclis de Cuma günü açılıyor. Bu konuda CHP nasıl bir adım atacaksa onu mutlaka ortaya koyması lazım. Eğer bu konuda adım atmadan öte 'ekip kuralım, bir komisyon oluşsun çalışın' diyorsa o noktadaki görüşünü de ortaya koyması lazım. Çünkü Sayın Başbakanımız dün 'hemen bu konuda bir ekip kuralım. Bu ekip de çalışmalarına başlasın' dedi. Burada adım atacak olan CHP'dir. Sayın Başbakanın son yaptığı çağrıya da cevap verecek olan CHP'dir. Umarım olumlu cevap verirler ve Türkiye bu sorunu çözer ve bundan sonra önüne bakar.”

Bozdağ CHP’den bir adım gelmeden kendilerinin bir komisyon kurulması yönünde adım atıp atmayacakları yönündeki bir soruya ise “Hayır. Başbakan söyledi. 'Kuralım ekipleri, hemen çalışmaya başlasın’ dedi” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu’nun bugün basında yer alan “Ben sadece onu söylemedim başka konular da söyledim” açıklamasına da dikkat çekerek “Sanki bu soruyu biraz es geçen yaklaşım gözüküyor. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu 'Komisyon kurulsun, hay hay çalışalım' derse elbette oda bu çağrıya olumlu cevap verdiği takdirde, AK Parti zaten biz 'bu işi zaten hazırız' dedi. Biz bu işe hazırız onlar cevap verdiğinde komisyon oluşur, bu konudaki gerekli çalışmalar yapılır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başörtüsü konusu ile yeni anayasa konusunun ayrı konular olduğunu belirten Bozdağ, iki konunun birbirinden ayrı tutulması gerektiğini söyledi. Bozdağ, "Hem Anayasa konusunda hem başörtüsü konusunda ayrı zamanlarda ayrı çağrılarda bulundu. İkisi de ayrı konu olduğu için elbette ayrı değerlendirmek lazım" dedi.

-TEZKERE 12 EKİM'DE GELİR-

Bozdağ askere sınır ötesi harekât yetkisi veren tezkerenin salı günü Meclis Genel Kurulu'na gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruya ise “Tezkere dün imzaya açıldı ve imza tamamlandı. Tamamlanınca Meclis'e gelecek. Salıya yetişir mi bilemiyorum. Yetişirse görüşürüz. Yetişmezse muhtemel 12 Ekim'de görüşülür. Tahminimi söylüyorum. En geç 12 Ekim'e kadar görüşülür” yanıtını verdi.(ANKA)