Kılıçdaroğlu: Biz Dilovası'na sahip çıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Dilovası'na sahip çıkacağız. Buradaki halkın temiz bir havada yaşaması...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Dilovası'na sahip çıkacağız. Buradaki halkın temiz bir havada yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuyu Meclis'te gündeme getireceğim." dedi.

Sakaryalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ne gelen Kılıçdaroğlu'na Ekoloji Sağlık Derneği Başkanı Ercan Tekelo, kirlilik hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, sanayi ve sanayiciye karşı olmadıklarını ancak hava kirliliğininde önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, 2006 yılında parlemantoda CHP öncülüğünde çevre komisyonu kurulduğunu belirterek, "Tek burası için değil, Ergene Havzası içinde aynı sorunu dile getirdik. Sorunlar çözülmüş değil." dedi.

Reklam
Reklam

Dilovası'ndaki çevre kirililiğinden söz eden hocaların bir şekilde susturulduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Halkın duyarlılığını bürokratlar ve vali görmedi. Buradan AK Parti'ye yüzde 58 oy çıktı. Ondan bunlar başımıza geldi deyin. Biz Dilovası'na sahip çıkacağız. Buradaki halkın temiz bir havada yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuyu Meclis'te gündeme getireceğim." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Dilovası'ndan Gebze'ye hareketi sırasında yanına gelen bir ilköğretim öğrencisi karnesini gösterdi. Karnenin başarılı olduğunu gören Kılıçdaroğlu, öğrenciye 25 lira harçlık verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz