Kılıçdaroğlu: Demokrasiyi Sandıktan Ibaret Sayanların Yanıldıklarını Görüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri darbelerin hiçbir zaman kabul edilemez olduğunu...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri darbelerin hiçbir zaman kabul edilemez olduğunu belirterek, "Demokrasiyi sadece sandıktan ibaret sayanların yanıldıklarını görüyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Mısır'daki darbeyi değerlendirdi. Dünyanın küçüldüğünü, teknolojinin dünyayı küçülttüğünü belirten Kılıçdaroğlu, dünyanın her tarafındaki olayların canlı izlenebildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İnsanların özgürlük ve demokrasi taleplerinin yükseldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi sadece sandıktan ibaret sayanların yanıldıklarını görüyoruz. Çoğulculuk denen bir kavram var. Herkesin taleplerine, ülkeyi yönetenlerin kulak kabartması gerekiyor. Taleplere duyarsız kalmak, onları görmezden gelmek, 'benim oy çokluğum vardır, ben istediğimi yaparım' demek artık günümüzde geçerli değildir. Askeri darbeler hiçbir zaman kabul edilemez. Hele 21. yüzyılda toplumları şekillendirmek için askeri darbeler yapmak doğru değildir ve kabul edilmemesi gerekir. Demokrasi aynı zamanda bir uzlaşma rejimidir. İnsanlar bir araya gelmeli, düşünceleri bağlamında oturmalı, konuşmalı ve uzlaşmalılar. Eğer siz uzlaşmayı bir tarafa bırakır 'benim dediğim olsun' derseniz yüz binlerce kişiyi Tahrir Meydanı'ndan uzaklaştıramazsınız. Geldiğimiz nokta budur. Umuyorum demokrasi galip gelir, halkın sağduyusu galip gelir; bir an önce demokrasiye geçerler. Çok partili rejimle karşı karşıya gelirler." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ERDOĞAN İÇİN FEZLEKE DÜZENLENSİN"

Taksim Gezi Parkı eylemleri sebebiyle bazı CHP'li milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, "Eğer Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili fezleke düzenlenmesi gerekiyorsa bu fezlekenin önce Erdoğan için düzenlenmesi gerekir. Halkı tahrik eden, aşağılayan, gençlere küçümseyen kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır." değerlendirmesinde bulundu.

"GENÇLER GEREKLİ DERSİ VERDİ, HERKESİN GEREKEN DERSİ ÇIKARMASI GEREKİYOR"

Mısır'daki darbenin Türkiye'yi nasıl etkileyeceğine yönelik bir soruya da Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin demokrasi kültürünün daha fazla geliştiğine inandığını vurguladı. "Toplumumuzun hiçbir kesimi askeri darbeyi istemiyor." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Askerlerin şu veya bu şekilde demokratik yaşama müdahalesini istemiyor. En temel sorunumuz hükümetin dayatmacı anlayışı. Bu anlayış toplumun hiçbir kesimi tarafından kabul edilmiyor. Gençler bu konuda gerekli dersi verdiler. Başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere hem yetkili makamlar ve siyasi partilerin gereken dersi çıkarması gerekiyor. Bu konuda anlayışsızlığını ortaya koyan bir kişi var, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Umuyorum o da yakın bir gelecekte gençleri anlar, bireysel hak ve özgürlüklerin önemini kavrar ve topluma, kitlelere dayatmacı bir anlayışla yaklaşmaz. Toplumu yüzde 50 diye bölmez. Toplumun yüzde 1'inin bile önemi vardır. Yüzde 1 bile bu toplumun değer vermesi gereken bir kitledir. Bu toplumu ayrıştırırsanız, bölerseniz çatışmayı beslersiniz. Çatışma kültürünü beslersiniz. Bu topluma zarar verir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz