Kılıçdaroğlu: Doğalgaz Fiyatları Dünyada Düşerken, Türkiye'de Zam Yapılıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin zamları ahlaksız zamdır. Çünkü doğalgazın fiyatı dünyada düşerken...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin zamları ahlaksız zamdır. Çünkü doğalgazın fiyatı dünyada düşerken Türkiye'de zam yapılıyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından attığı mesajlarla hükümete yüklendi. İlk olarak "Fatih Hilmioğlu'nun oğluna Allah'tan rahmet, kendisine başsağlığı diliyorum." diyen Kılıçdaroğlu, "Oğlunu kaybetmiş bir babanın geceyi evinde ailesi ile geçirmesine izin vermeyen bir adalet olur mu?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu kararı verenlere sesleniyorum. Siz de vicdan yok mu, sizin çocuğunuz yok mu? Biz sadece Silivri ile ilgilenmiyoruz. Ülkenin bütün cezaevlerine gidiyor araştırıyor, incelemelerde bulunuyoruz. Yakında bir cezaevi raporunu açıklayacağız. Ülkenin kanayan bir yarasına parmak basacağız. Bugün bu ülkede AK Parti devletine direnen tek bir kurum kaldı; Cumhuriyet Halk Partisi."

Reklam
Reklam

Ardından hükümeti ekonomi ile eleştiren Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin zamları ahlaksız zamdır. Çünkü doğalgazın fiyatı dünyada düşerken Türkiye'de zam yapılıyor. AK Parti kötü yönettiği ekonominin faturasını bu ülkenin vatandaşının sırtına yüklüyor. Bu ülke artık samanı bile dışarıdan satın alıyor. Beceriksizliğin bu kadarına da pes." ifadelerini kullandı.

"İŞSİZ SAYISI ARTIYOR, GAZETE VE TELEVİZYONLAR AZALDI DİYOR"

Son bir ayda işsiz sayısının 97 bin kişi arttığını savunan Kılıçdaroğlu, ama televizyonlarda, gazetelerde işsizlik azaldı haberi yapıldığını, ülke nüfusu artarken gazete okuyucusu sayısı artmamasının nedeninin işte bu olduğu söyledi. Kılıçdaroğlu, bu yüzden insanların medyaya güvenmediğini dile getirdi.

"HALK BELEDİYELERİN KAPANMASINI İSTEMİYOR"

Son olarak ise yerel yönetimler yasasında yapılacak değişikliklere değinen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "TBMM'de yerel yönetimleri ilgilendiren bir yasa var. Ama o kadar hızlı görüşülüyor ki halk gerçekleri öğrenmesin istiyorlar. Şimdi bazı belde belediyelerini kapatıyorlar. Ama onlara sormadan. Biz sorduk, demokrasinin gereğini biz yaptık. 98 beldede 128 bin kişi oy kullandı ve sadece bin 800 kişi 'kapansın' dedi. Halk belediyelerinin kapanmasını istemiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz