Kılıçdaroğlu, ‘En büyük kaleyi’ okuyor

Kemal Derin, ‘en büyük kale’ anlamına gelen Şahdiz adlı kitabını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye etti.

Yazar Kemal Derin, Hacı Bektaş’ın aşka büyük yolculuğunu anlattığı ve ‘en büyük kale’ anlamına gelen “Şahdiz” adını verdiği romanını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şahdiz” romanını yazan Kemal Derin ile CHP Genel Merkezinde görüştü. Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, yazar Kemal Derin 2. Basımı yapılan “Şahdiz” romanını imzalayarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Şahdiz”in anlamı nedir? Sorusuna yazar Kemal Derin, Şahdiz’in Farsça bir sözcük olduğunu ve “en büyük kale” anlamına geldiğini ifade etti. Hacı Bektaş Veli’nin yaşadığı ya da yaşaması ve uğraması muhtemel yerlerin büyük bir bölümünü oluşturan İran, Suriye ve Türkiye’de uğradığı yerleri gezerek 5 yıllık çalışmanın sonucu bu romanın ortaya çıktığını ifade eden Derin, “Şahdiz, İran’ın Isfahan şehrine 8 km uzaklıkta bulunan Sofe dağının tepesine kurulu kalenin ismidir. Bu kale yapıldığı tarihte hem üzerine kurulu bulunduğu Sofe dağından hem de o güne kadar yapılmış bütün kalelerden daha büyük ve görkemli olduğundan bu isim verilmiştir. Ben de Hacı Bektaş Veli’yi ifade eden en güzel sözcüğün bu olduğunu düşündüm. Çünkü onun fikir ve düşünce dünyasının büyüklüğünü başka türlü anlatamazdım. Bu romanla onun ne kadar büyük bir fikir kalesi olduğunu anlatmaya çalıştım,” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmanlıca’yı öğrenmeyi çok istediğini, bilmemesinin eksikliğini hissettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, yazmanın güzel, bir o kadar da zor olduğunu ifade ederek, “Tabi Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan bunlar halk adamı, halkın bağrından çıkmışlar. Sarayda yetişmemişler. Hal böyle olunca, hep bir kenarda tutulmuşlar. İsimleri bilinmesine rağmen, fikirleri, düşünceleri çokta bilinmemekte” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz